December kilencedikén a béke és a szeretet fogja beragyogni Donbasszt. Erről született tegnap gentlenan agriment megállapodás a haragosok között – szóban! Bár ebben a szóbeli megállapodásban részt vett a DNR is. A megállapodás alapjául a Minszki Szerződést tekintik a magas felek.
A szívélyes társalgást követően Nyalókakirály latorhordái úgy gondolták, akkor ők be is néznének Donyeckbe. Meg Georgijevkába, meg Makszimiljanovba. Az ötletet a milicia nem tartotta jónak, és emiatt “kisebb vita is kerekedett” az említett térségben. A vita vége az lett, hogy minden maradt a régiben.
De az alig egy hét múlva beköszöntő béke reményétől hajtva azért még belehúztak a felek ma délelőtt is. E téren a valcmanisták szorgosabbak voltak mint a milicisták. Donyeck et vadul lőtte a latortüzérség pirkadat óta. Kiváltképp a város déli kerületeinek lövésében élték ki magukat. Hihetetlen szerencse, de állítólag ma senki nem halt meg civilként Donyeckben.
A repülőtér az szintén a megszokott életét élte ma délelőtt. A latrok tüzérséggel lőtték a romokat, a népköztársaságiak tüzérsége pedig az Avgyejevka környéki latorfészkeket.
Orlovka – Tonyenkoje viszonylatban ment a tüzérségi adok – kapok.
Gyjebalcsevonál ma igen mozgalmas volt a nap. Nyilván beleuntak a felek az eddigi tétlenkedésbe, és kora délelőttől a város határaiban intenzív harcok kezdődtek. Délután négy órakor az állás döntetlen.
Jugokommunárov környékén sem tudták elviselni egymást a szemben állók. Itt géppuskákkal volt heves lövöldözés.
Janakijevo lakosainak többsége kénytelen lesz ma korán lefeküdni. A város egyik áramellátó központját szétlőtték Nyalóókakirály banditái, és nincs áram. Talán a “békeidőben” majd képesek lesznek kijavítani.
Nyikisinonál pedig egészen délig hitte el a néhány ott maradt helybéli, hogy már nyugalom lesz. De akkor a latrok ismét körül akartak nézni a vidéken. Unják már a lassan két hónapja tartó bezártságot. A milicia megint lebeszélte őket a kalandról. Viszont hozzájárult, hogy három kitikkasztott hiénát elvihessenek a terepről.
sur
Taramcsuk – Szlavnoje – Jelenovka környéken ágyúzgatták ma egymást a tüzérségek. A nagy zajt kihasználva pedig, a népköztársaságiak rohamcsapata Jelenovka mellett szép csendben fölszámolt egy latorposztot. Itt négy bandia könnyített a kijevi kincstáron.
Volnovahából Dokucsajevszket ágyúzta ma a latortüzérség.
Telmanovo ugyanúgy járt, mint Jenakijevo. Itt sincs áramszolgáltatás.
Mariupol keleti és északkeleti peremén tanyázó valcmanista pribékek ma ismét ostrom alá kerültek.
Talakovka, Lomakino, Vodnoje, és Csjermalik környékén is egész nap bömböltek az ágyúk.
Sztanyica Luhanszkaja mellett Nyalókakirály “Csernyigov” zászlóalját találta meg a milicia. Páncéltörő ágyúkkal okoztak meglepetést. A jelentés három latortankról is említést tesz.
Sztara Ajdar melletti állásaiból a valcmanista latortüzérség Scsasztyjét lőtte ma egész nap.
Bahmutkánál ma csak hébe – hóba volt egy durranás.
A népköztársasági tüzérség Gorszkoje latortüzér – ütegét lőtte.
Terehizbenki és Szlavjanoszerbszk tüzérségei is ténykedtek ma egész nap.
Krimszkoje, Nyizsnyeje, és Szokolnyiki környékén úgyszintén ma egész nap nagy volt a zajongás.
Szóval: egy átlagos nap volt ma Donbasszban.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/05/gentleman-agriment-donbasszban/