Iraki kurd felkelők arról számolnak be a The Guardian jelentése szerint, hogy az "Iszlám Állam" nevű terrorszervezet a nyugati országok által kezdett légicsapások óta megváltoztatta stratégiáját és megtanulta elkerülni azokat. A helyi harcoló alakulatok szerint mostanra a bombázások nem hoznak semmiféle eredményt, és a szíriai kurdok rendszeresen kritizálják a nyugati országok stratégiáját annak hatástalansága miatt. "A probléma az, hogy a bombák oda esnek, ahonnan a terroristák már elmentek" - írja a Guardian egy kurd milicistát idézve.
Idris Hasszan, a kurd erők képviselője szerint a terroristáknak semmilyen kárt nem okoznak az amerikai légierő bombázásai, minden alkalommal, amikor a légierő gépe közelít, hátrahagyják pozícióikat a nyílt téren és szétszóródnak. Az amerikai légierő pedig több esetben olyan helyszínekre csapott le, amit a terroristák épp kiürítettek és távoztak onnan.
Hídfő.net | "Smart way to bomb""Smart way to bomb ISIS" - amerikai propagandaanyag
Ugyanakkor valószínűsíthető, hogy az amerikai légicsapások hatástalansága nem a terroristák alkalmazkodásának tudható be - korábban Steven D. Kelley ex-CIA tanácsadó egy interjúban kifejtette, hogy az ISIS terrorszervezetet az amerikai titkosszolgálat működteti és hozta létre. Kelley elmondta, hogy az ISIS csapatokat a CIA kezdte kiképezni Jordániában, kifejezetten a szíriai kormány destabilizálása céljából. A kurd fegyveres erők beszámolóiból pedig látható, hogy az amerikaiak nem is akarnak valós veszteséget okozni a terroristáknak, akiknek feltehetően előzetes információk vannak az amerikai légicsapások pontos helyszínéről.
Ugyanakkor az látható, hogy az amerikai légierő a szíriai infrastruktúra megsemmisítésébe fogott a terrorizmus elleni harcra hivatkozva. Miközben a terroristák nem szenvednek jelentős veszteséget, az amerikaiak lebombáztak már több gázüzemet és olajfinomítót Szíriában.


http://www.hidfo.net/2014/10/06/az-amerikai-legicsapas-nem-okoz-veszteseget-terroristaknak