Mára mindössze néhány tucatnyi tüntető maradt Hongkongban a kormányépület előtt, ők is békésen várakoznak, az állami alkalmazottak munkáját nem zavarják. Az épületet újra megnyitották, bár az utak még le vannak zárva a gépjárművek számára. A városközpont környékén lévő középiskolákat ma már megnyitották, az általános iskolák és óvodák továbbra is zárva vannak, de a városban általánosságban véve nyugodt a légkör.
A bankok elleni tüntetések helyszínein a pénzügyminisztérium hét épülete még zárva van, de a tőzsdei kereskedés gond nélkül megkezdődött, vagyis a tüntetők nem tudták ellehetetleníteni a pénzügyi negyed működését. Mostanra mindössze 200 tüntető maradt egy csoportban a városban, akik azt tervezik, hogy áttelepülnek a Kowloon-félszigetre, ahol korábban 30 provokátort vettek őrizetbe a hatóságok. A rendőrség ezt a néhány tucatnyi tüntetőt már nem oszlatja fel.
Hídfő.net | Elapadt a hongkongi tüntetésProvokátorok nélkül
Gyakorlatilag azzal, hogy a célszerűen működő provokátorokat eltávolították a tömegből és keményebben ellenőrzik az online közösségi hálók működését, a rendőrség megakadályozta a további tömeges tüntetéseket. Példértékű fellépés volt ez a nyugati szervezésű felforgatás elhárítására, a hatóságok mintaszerűen jártak el.


http://www.hidfo.net/2014/10/06/elapadnak-hongkongi-tuntetesek