A Zakarpattya online hírportál információi alapján Kárpátalján, a Beregszászi járás területén adnának földterületet a délkeleti megtorló akciókban részt vevő ukrán katonáknak.
A Beregszászi Járási Állami Közigazgatási Hivatal alegységei vezetőinek értekezletén megvitatták, hogyan valósítsák meg azt az intézkedést, amellyel a kormány előírta, hogy a háborúban részvétel népszerűsítése érdekében a katonák lakhatását a későbbiekben az önkormányzatok kell biztosítsák. Arra a következtetésre jutottak, hogy az "Ukrajna függetlenségéért" háborúba bevont ukrán fiatalok a frontról hazatérést követően a magyarlakta területeken kapnának földterületet és lakóingatlant. A járási hivatal kiválasztott mintegy 49 hektár földterületet, amelyeket a "terrorellenes műveletekben" részt vevő katonák megkapnak majd, háztáji gazdálkodás céljából.
Jelenleg az ukrán hadsereg soraiban igen sok a fiatal szélsőjobboldali önkéntes, valamint a Nemzeti Gárda alakulatai is többnyire a Jobb Szektor tagjaiból szerveződtek. A délkeleti harcokban a kijevi junta rászabadította az orosz lakosságra az ukrán szélsőjobboldalt, ennek eredménye civilek körében elkövetett tömeges gyilkosságok, kínzások voltak. Ezek a 'jobb szektorosok', ha élve megússzák a háborút, a magyarlakta területekre költözhetnek állami támogatással, hogy ott terrorizálják a lakosságot.
Ezzel akarja Kijev elfojtani a kárpátaljai magyarság önállósodási törekvését? Olajjal a tűzre?
Hídfő.net | Ukrán fasiszták költöznek Beregszászra


http://www.hidfo.net/2014/10/06/harcolj-donyeck-ellen-megkapod-karpataljat