A szír hadsereg mostanra teljesen körbezárta Aleppó városát, miután az elmúlt hetekben állandó jelleggel nyitva tartott egy jelentős szélességű folyosót, melyen hagyta elmenekülni a terroristákat. A távozni akarók elengedésével mostanra jelentősen szétzilálta a terrorista szervezetek belső rendjét és összetartását, olyannyira, hogy napi szintűvé váltak a halálos áldozatokat követelő összetűzések a különböző irányzatok közt. A hadsereg által nyitva hagyott folyosót azonban az ISIS igyekezett kiszélesíteni, hogy elterelje a figyelmet a titkos alagutakról és átjárókról, melyeken folyamatosan tudtak utánpótlást csempészni. A hadsereg idáig tartotta fent az átjárót, az elmúlt napok rendkívül heves harcaiban azonban lezárták a várost, és valamennyi útvonalat felrobbantották, beleértve számos, korábban feltérképezett csempészalagutat is.
Jelentések szerint az oroszoktól nemrégen megkapott JAK-130 as gépek kiválóan teljesítettek, minden egyes felszálláskor 3 tonnányi bombát szórtak az ellenségre, és jelentősen támogatták a földi csapatokat. Mára Aleppo nagy része a hadsereg kezén van, a kannibál terroristák már csak az északi óvárosban barikádozták el magukat. A felszabadított városrészekre kamion konvojokkal érkezik az ellátmány, élelmiszer, gyógyszer, ruha, egyéb felszerelések. Egyes feltételezések szerint azonban akár 1000 főnyi terrorista is bennrekedhetett a körbezárt városban.
Hídfő.net | Szíriai tankok AleppobanA szíria hadsereg tankjai Aleppoban
Eközben a szír hadsereg több települést és kisebb várost tisztított meg az ISIS terroristáitól az elmúlt hetekben. Homsz városába többször próbáltak visszajutni terrorista csoportok, de hetekig hiába próbálkoztak. Pillanatnyilag úgy néz ki a térkép, hogy Szíriában az Eufrátesz déli oldala megtisztul lassanként a terrorista elemektől. A déli városok és kisebb foltok, amelyek az Al Nuszra front, ISIS vagy más terrorcsoport kezén vannak, lassan elolvadnak, a hadsereg pedig nagy erővel szervezi a határvédelmet. Voltaképpen az ISIS és a szír területek között az Eufrátesz a határvonal, de már nem sokáig. Amint Aleppo elesik, várható, hogy a hadsereg átkel a folyón és tovább űzi a kannibálokat kelet felé. A város visszavételét vezető katonai irányítók szerint már látható közelségbe került a város teljes felszabadítása.


http://www.hidfo.net/2014/10/06/sziriai-hadsereg-lezarta-aleppo-varosat