newsarsvirus
Ebola, Marburg, Chikungunya-láz. 2014 előtt a legtöbb ember nem figyelt rájuk vagy talán nem is halott ezekről a betegségekről, ma azonban sajnos mindhárom rendszeres látogató a hírek főcímei között. Miért? Miért jelent meg ilyen sok súlyos, gyakran halálos betegség a földön? Létezik valamiféle kapcsolat közöttük vagy csupán furcsa véletlenről van szó?
Közép és Dél-Amerikában jelenleg egy millió ember szenved a Chikungunya-láztól és az illetések szerint 2015-re ez a szám megsokszorozódik.
Az Ebolában szenvedők száma is napról napra emelkedik, miközben a még súlyosabb Marburg vírus is felütötte fejét Ugandában. A világ évtizedek óta nem tapasztalt egyetlen komoly, világméretű járványt sem és sokan gondolták azt, hogy ilyen soha többé nem is fog előfordulni. Vajon ma is így gondolják?
Hétfőn tudtuk meg, hogy Spanyolországban Ebola-vírussal fertőződött meg az az ápolónő, aki korábban egy ebolás, azóta elhunyt beteg ápolásában segített, így ő az első, aki Afrikán kívül kapta meg a járványos betegséget.
Azóta több európai országban ápolnak Ebola-gyanús betegeket. Macedóniában csütörtökön halt meg egy brit férfi, aki a gyanú szerint az Ebola vírus hordozója volt. Szerbiában pedig 708 embert helyeztek megfigyelés alá az egészségügyi hatóságok. Közülük 92-en a ragálytól sújtott térségből, Nyugat-Afrikából érkeztek az országba – közölte csütörtökön a szerbiai egészségügyi minisztérium.
Az Egyesült Államokban pedig szerdán meghalt a Dallasban kezelt Thomas Eric Duncan libériai állampolgár, akit a mostani járvány során az Egyesült Államokban elsőként diagnosztizáltak Ebolával.
Valószínűleg az Eboláról hallunk a legtöbbet a hírekben, azonban nem ez az egyetlen súlyos vírus, ami mostanában ütötte fel a fejét.
Ugandában néhány napja halt meg egy férfi a Marburg-vírus okozta betegségben, ami egyesek szerint az Ebolánál is súlyosabb. Mivel azonban a halál röviddel a betegség kialakulása után beáll, így kisebb az esélye annak, hogy sokakat megfertőzzön.
Eközben Venezuelában is felütötte fejét egy, az Ebolához hasonló betegség, amit az orvosok mindeddig nem tudtak azonosítani.
Az Egyesült Államokban az enterovírus D-68 több száz gyerekeket betegített meg és eddig 43 államban azonosították. A kór több esetben bénulást eredményezett és egy kisfiú meghalt New Jersey-ben.
Az amerikai járványügyi hatóság nem tudja, mit tehetne a betegség megfékezésére.
Mi történik?

Forrás: The Economic Collapse
Joseph Candel: Máté evangéliumának 24. fejezetében Jézus elmondta, hogy a járványok széleskörű megjelenése visszatérésének egyik jele lesz. Bár tudjuk, hogy az idő előrehaladtával a helyzet fokozatosan súlyosbodik majd, azt is tudjuk, hogy Isten képes megvédeni azokat, akik Benne bíznak.
„Nem illet téged a veszedelem, és csapás nem közelget a sátorodhoz;” (Zsoltárok 91:10)
„És feltámad néktek, a kik félitek az én nevemet, az igazságnak napja, és gyógyulás lesz az ő szárnyai alatt.” (Malakiás 4:2)

http://idokjelei.hu/2014/10/es-lesznek-doghalalok-miert-van-ujabban-ennyi-halalos-betegseg-a-foldon/