A donbasszi frontok helyzetére kíváncsi olvasóknak nagy újdonságokkal a ma reggeli összefoglaló semmi újat nem tartogat. A tegnap estihez képest legalábbis.
A legnagyobb “szenzáció” – bár ez nem éppen harci cselekmény – az az, hogy Pavel Gubarjov visszatért Donyeckbe. Az egy hónappal ezelőtti ellene elkövetett merénylet után teljesen felgyógyulva, bár kissé legyengülve érkezett meg.
Ami a frontot illeti: meglepő “csend” jellemzi Donbasszt.
Donyecket is békén hagyta a valcmanista latortüzérség. “Mindössze” a város “Oktyrjábszk” kerülete kapott az éjszaka három belövést.
Alapjában véve érthető is Nyalókakirály tüzérpribékjeinek “tétlensége”! Avgyejevkában – ahonnan kényük – kedvük szerint eddig lőtték Donyecket – a lövöldözésen kívül most másra is kell figyelniük. Meg aggódniuk. Helyzetük ugyanis kezd kritikussá válni Avgyejevka környékén. A népköztársaságiak már sok helyen hallótávolságra megközelítették tüzelőállásaikat. (Megy is az anyázás rendesen!) Hol itt – hol ott repül a levegőbe egy latorlöveg a kezelőszemélyzetével együtt. Úgyhogy az avgyejevkai bűnözőknek mostmár saját életüket kell óvni, ezért aztán az elmúlt 24 órában kevesebb figyelmet tudtak fordítani Donyeck – ügyeire. Ráadásul magában Avgyejevkában – a városban is – sűrűn válnak a valcmanisták hiénák a már napok óta bent a városban rájuk vadászó milicisták prédáivá.
A köréjük vonni szándékozott milicista gyűrű bezárulását se nagyon képesek meggátolni. Mindezek tetejébe ma hajnalban egy “kósza” népköztársasági tüzérségi gránát telibe kapta egyik áteresztőpontjukat. Pontosan a sorban következőt!
Úgyhogy vannak ott gondjaik manapság.
A Kurahovo és Jelenovka környéki latrok is kialvatlanságra panaszkodhatnak. Ezért is a milicisták tüzérsége okolható – abszolút joggal.
Mint ahogyan az éjféltáji peszki nagy durranásért is. Egy távoli ágyövést néhány pillanattal később hatalmas detonáció követett Peszkinél. Majd még legalább egy órán keresztül kissebb – nagyobb robbanások sorozata. No meg nagy tűz.
Az az egyetlen kósza milicistagránát pontosan egy valcmanista lőszerlerakatra esett. A pusztulás csak a biztos – mértéke még nem ismert. De hát ilyen helyeken szokott lenni szállítótechnika meg latoregyed is szép számmal.
Harci cselekmény – számot tevő – ennyi volt Donbasszban mára virradóan. Persze tudjuk jól: minden összefügg mindennel. Még úgy is, ha két helyszín között adott esetben vagy tízezer kilométer a távolság.
Ma ugyanis – pletykák szerint – a tegnapi köszönést követően egy hosszabb lélegzetvételű beszélgetésre is sor kerül Putyin elnök és Obamaki között. Pekingben.
(Érdekesség, hogy tegnap a jelentések szerint Obamaki ballagott oda Putyin elnökhöz, üdvözölni az orosz államfőt. Aki mintha nem vette volna észre a “tömegben” az amerikai kollegát!)
A mai – talán megejtendő – elnöki csevej esetleg magyarázatul is szolgálhat a donbasszi csendre. Hiszen minden mindennel összefügg.
Ami miatt viszont hangos Donbassz!
Tegnap egészen döbbenetes bejelentést tett a Donyecki Népköztársaság Honvédelmi Minisztériumának sajtószolgálata.
akna2akna1
Gyermekjátékokra hajazó robbanótestek százait fedezik fel a valcmanista latrok által elhagyott területeken. Picinyke, ártatlan kinézetű, érintésre robbanó szerkezetek ezek.
GYEREKEK ELLEN KIFEJLESZTVE!
http://balrad.wordpress.com/2014/11/11/valcmanek-a-donbasszi-gyerekek-ellen-inditottak-haborut/