bábuska
Valaki tréfás kedvű egyén egy ukrán zászlót kötözött a város központi terén álló Lenin – szoborra. Éjszaka. Nem is volt ebből semmi skandallum. Ott állt Lenin, egy ukrán zászlóval a kezében. Megbámulták az emberek – és mentek tovább. Hanem délután egy csapat beretvált fejű neonáci érkezett a szoborhoz. Megálltak előtte, haptákba vágták magukat, jobb karjukat előre kinyújtva elkezdték harsogni az ukrán himnuszt.
Egy bábuska meg odatipegett hozzájuk, és kioktatta őket, hogy tán illőbb lenne vigyázzállásban énekelni a himnuszt, nem pedig náci karlendítéssel!
A dicső ifjak persze “elhajtották” a nagymamát. Az viszont nem csoszogott messzire! Néhány barátnő a közelben pletyizett egy padon. Ők is meg voltak botránkozva a fasiszta pózon.
A vérig sértett és bősz bábuska elmondta nekik, hogy hasztalan reklamált!
No ezt követően tört ki az egész Herszonra szóló botrány! A bábuskák a barátnő panaszain berágva – megtámadták a neonáci hordát. Botjaikkal csépelték a vitéz urakat! A meglepett csürhe előbb szétrebbent, aztán ellentámadásba mentek volna a “komcsi banyák” ellen, de a hatalmas wirchaftra felfigyelő járókelők értesítették a rendőröket! Azok szerencsére gyorsan érkeztek, és így a nagymamák ép csontokkal megúszták!
Nemúgy néhány neonáci süvölvény! (Hatan voltak egyébként!) Kettőnek a feje vérzett rendesen, kettő pedig a hátát fájlalta.
És mit ád Isten?
Két neonáci ifjoncot a díszes bagázsból körözött a rendőrség! Betörések miatt!
A még a rendőri intézkedés ideje alatt is feldúlt kedélyállapotú nagyikat meg utasították, hogy ne garázdálkodjanak.

http://balrad.wordpress.com/2014/11/11/a-herszoni-utkozet/