Dimitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes kijelentette, Oroszország véglegesen függetleníti védelmi iparát a nyugati országoktól, így abban az esetben sem fogják eltörölni az iparágra érvényes importtilalmat, ha a nyugati országok az ő részükről enyhítenék vagy eltörölnék a szankciókat. Moszkvának nem célja, hogy a nyugati országok visszavonják a haditechnikák exportjára kivetett szankciókat, mivel a továbbiakban nem érdekelt a nyugati fegyverek beszerzésében.
Hídfő.net | Dimitrij Rogozin
Rogozin idén márciusban bejelentette, hogy az Egyesült Államok és a NATO mostanra olyan fenyegetést jelent Moszkva számára, ami szükségessé teszi az orosz hadsereg újrafegyverzését a legmodernebb fegyverekkel. "Az USA és a NATO terjeszkedését, valamint a közvetlen katonai fenyegetést nézve senkinek nem lehetnek kétségei afelől, hogy végre kell hajtani a hadsereg és flotta újrafelfegyverzését, valamint a védelmi ipar és katonai fejlesztések teljes megújítását."
Az orosz lakosság közvetlen katonai fenyegetésnek élte meg, hogy az illegitim kijevi kormány a NATO segítségét kérte "az ország területi egységének megőrzésére", ami azt jelenti, hogy Kijev NATO-beavatkozást próbál kiprovokálni a függetlenedő orosz területeken. Oroszország létrehoz egy külföldi állampolgárokból álló katonai struktúrát, egy orosz idegenlégiót, ami törvényi felhatalmazása szerint bevetésre kerülhet az Ukrajnától függetlenedő területeken. A békefenntartók beküldésének hatására a nyugati országok a védelmi iparra kivetett szankciók fokozásával fenyegethetnek. Azonban ez mit sem ér egy olyan országgal szemben, ami valóban függetleníti egyes iparágait a külföldi beszállításoktól.


http://www.hidfo.net/2014/11/11/rogozin-vedelmi-ipar-fuggetlensegerol