Ózd bukott korábbi polgármestere, Fürjes Pál úgy tűnik, semmiből sem tanul. Realitásérzéke pedig nulla.
A csúfos vereséget kénytelen-kelletlen elismerve, a továbbiakról meglehetősen érdekesen nyilatkozott. Miszerint az újonnan alakuló önkormányzat munkáját csak akkor fogják támogatni, ha az az ő programjukat viszi tovább!
Tessék? Lehetséges, hogy valaki ennyire nem fogja fel a valóságot? Az ózdiak épp most mondtak nemet az programotokra! Még mindig nem sikerült felfogni, hogy ezt a választást elvesztettétek? A győztesnek pedig a vesztes programját kellene folytatnia?
Fürjesnek, ha valami realitásérzéke és a legkisebb önkritikája lenne, inkább elhordaná az irháját a városból! De legalább hallgatna! Ehelyett újra és újra jelzi, hogy esze ágában sincs elfogadni az ózdiak akaratát, és előrevetíti, hogy akadályozni fogja az új polgármester és az önkormányzat munkáját! Holott kizárólag Janiczak Dávidnak köszönheti, hogy a vasárnapi győzelmi ünnep nem csapott át Fürjes- és kormányellenes demonstrációba!
Rejtély egyébként, hogy Fürjes mire alapozza arrogáns, pökhendi hozzáállását? Nemcsak az ózdiak bizalmát vesztette el ugyanis (sőt, megvetésüket vívta ki), de pártában is kegyvesztett lett.
Az Alfahír.hu értesülései szerint az első választás megóvását a pártvezetés nem támogatta, azt Fürjesék erőltették. A mi értesüléseink szintén ezt támasztják alá. Tudomásunk van ugyanis egy telefonbeszélgetésről, mely az első választás után zajlott, Orbán Viktor és Riz Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője között. A lényeg, hogy Orbán már az első vereség miatt leírta a helyi csapatot, Rizzel együtt. (Talán ezért is erőltették minden áron az új választást, hátha a "pótvizsga" sikerül.) Ez után Orbán közölte a képviselővel, hogy az elkövetkező ciklusban hallani sem akar Ózdról, bármi gondjuk van Rizzéknek, oldják meg maguk! (Tehát Fürjesék arra való hivatkozása, hogy a kormánypárti városvezetés előnyére válhat Ózdnak, innen nézve is tudatos hazugság volt!)
A botrányos vereség mellett pedig el kell még számolni a leleplezett választási csalások tömkelegével is!
Tehát Fürjesék:
1. Csalással is elvesztettek egy választást.
2. A pártvezetés húzódzkodása ellenére kierőltették az ismétlést, a ami bizonyítékok nyilvánosságra tárása nélkül, nyilvánvaló állampárti nyomással valósult meg.
3. Megint vesztettek, méghozzá csúfosan!
4. Nyilvánosság előtt zajló csalások sorozatával hozták kellemetlen helyzetbe pártjukat.
A teljesen kegy- és bizalom vesztett Fürjes pedig ezek után még az önkormányzat működést fenyegeti?!
Raspotnik Viktor