Örményországban az ellenzéki erők is támogatják a vámuniós csatlakozást és a belépést a Moszkva által alapított Eurázsiai Unióba. Stepan Margarian, a Virágzó Örményország Párt frakcióvezető-helyettese bejelentette, hogy a megállapodásról szóló értesülések nem alaptalanok, az ellenzék támogatja az Eurázsiai Unióhoz csatlakozást. A helyettes elmondása szerint a VÖP bármely integrációs kezdeményezést támogat, mert az ország izolált környezetben van, ami igen veszélyes helyzet. A párt állásfoglalása az eurázsiai csatlakozás kapcsán változatlan marad, mert nem magát a csatlakozás tényét tartják vitatandónak, hanem, hogy a kormányerő azt mire használja fel, és mindez hogyan hat majd az ország helyzetére.
Hídfő.net | Stepan Margarian
A Virágzó Örményország Párt a legnagyobb ellenzéki erő Örményországban, amely a szavazatok 30,12%-át szerezte meg a 2012-es választásokon.
Örményország korábban az Európai Unió "keleti partnerségének" célpontja volt, és 2013 novemberében írta volna alá a szabadkereskedelmi megállapodást az EU-val. Az ország azonban a fokozott nyomásgyakorlás ellenére is kicsúszott a nyugat markából, és az "utolsó pillanatban" bejelentette csatlakozási szándékát az eurázsiai vámunióhoz, majd az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz. Azt követően a kormány és az ellenzéki pártok érdekegyeztető tárgyalássorozatot folytattak, melynek során az ellenzéki erők is változtattak álláspontjukon.
Az Európai Unió nem az egyetlen alternatíva. Magyarország és Kelet-Európa más országai a közeljövőben szintén lehetőséget kaphatnak a Moszkva által alapított Eurázsiai Unióhoz csatlakozásra, ha képesek lerázni magukról az elmúlt 25 év atlantista politikáját. Az új szövetségi rendszer 2015 január 1-jén kezdi meg működését. Ha kilépünk az Európai Unióból, hazánk nem szigetelődik el, épp ellenkezőleg: lehetőséget kapunk egy olyan szövetséghez csatlakozásra, mely az Európai Uniónál jóval nagyobb gazdasági potenciállal rendelkezik, védelmezi az európai tradicionális értékeket, és nagyhatalomként lép elő a nyugattal szemben.

http://www.hidfo.net/2014/11/05/ormenyorszagban-az-ellenzek-tamogatja-az-eurazsiai-csatlakozast