"Száz vasutat, ezeret!" (Petőfi Sándor). Száz stadiont, ezret! (Orbán Viktor)

Magyarországon a megszorítás szót miniszterelnöki szinten betiltották, és a csomagoknak különböző fantázianeveket adtak. Négy év alatt 4000 milliárd forint körüli összeget vontak el a magyar társadalomtól, de elvonták a 3000 milliárd forintos magán-nyugdíjpénztári pénzt is. Nőttek ki a földből a stadionok, megszépültek a belvárosok, és lepusztultak a falvak.

A stadionokat nemcsak felépíteni kell, hanem majd fenn is kell tartani. Amennyiben a beléptetési rendszer olyan lesz, mint a Ferencváros esetében, vagyis rabosítják a szurkolókat, akkor valószínűleg kevesebb lesz a néző. A nézők előszeretettel kijártak a mérkőzésekre még a gyalázatos ötvenes években is, mert volt FOCI! Ez ma hiánycikk. Akkor a focisták szinte szerelemből rúgták a bőrt, és halmoztak győzelmet győzelemre. Ma milliárdok mennek el a javadalmazásukra, foci meg sehol. Az egyik megátalkodott szerint annyit kellene nekik megtanítani legalább, hogy annak adják át a labdát, amelyik játékoson ugyanolyan dressz van, mint őrajta. Viszik a milliárdjainkat a különböző fociakadémiák, ahonnan már valódi focisták százainak kellett volna kikerülni. Jövőre a Szeged-Csanádi megyéspüspök is stadiont épít 2,5 milliárdért Szegeden, melyben Orbán Viktor kedvence (Garancsi István) és építőipari vállalkozása lesz a segítségére. Erről bővebben ITT !

A stadioni beléptetési rendszerre visszatérve: volt egy híres eset valamikor 2002-ben, amikor az első Orbán-kormány sportminisztereként Deutsch Tamás négymilliárd forintért alkalmatlan beléptető rendszert vásárolt. A rendszerből talán 51 millió forint értékben tudtak időközben (12 év alatt) értékesíteni. Elszámoltatás és felelősségre vonás ezt az akciót sem követte. Deutsch Tamás időközben európai uniós képviselő lett. Az internetadó tervét Orbán Viktor miniszterelnök október 31-én elvetette, de mégis lesz egy úgynevezett nemzeti konzultáció, amire 600 millió forintot be is terveznek kidobni az ablakon. A tervezett költségeket szeretik túllépni, tehát az egymilliárdos felhasználás biztosított. Hogy mi értelme van ennek az újabb nemzeti konzultációnak? Annyi, mint az eddigieknek, és annyi, mint a miniszterelnöki (esetenként válaszborítékos) körlevelekre kidobott kb. 10 milliárd forint elköltésének!

Sok belváros megszépült, tele vannak csobogó szökőkutakkal. Ott átsétálni, megpihenni jó dolog, de ettől nem lesz több értéket előállító, termelő munkahely, amire nagyon nagy szükség lenne. És például arra is, hogy a lepusztított, majd felszámolt élelmiszer-feldolgozókat újraindítsák és a külföldi szemét helyett végre élelmiszert fogyaszthassunk. Az élelmiszer-kereskedelmet vissza kell venni a maffiáktól, vagyis ahogy a sajtóban szerepeltetik, a feketegazdaságtól. Ebbe tönkremegy a termelő, a fogyasztó és bizonyos fokig az állam is, mert rettenetes adóbevétel esik ki. Mindezt már Amerikából is szóvá tették... A változtatás szándékának még a körvonalai sem látszanak!

A kormány által benyújtott jövő évi költségvetésben 44,2 milliárd forint van betervezve a Nemzeti Olimpiai Központ beruházásra. Állítólag minden évben ennyit akarnak elkölteni erre a célra. A stadionok tovább épülnek, de most már belép a már átadott stadionok jelentős üzemeltetési költsége. A felcsúti stadion faszerkezetének lekezelése bizony sokba fog kerülni, és nagyon sok pénzt visz el a sportakadémiák fenntartása is. Igaz, nem közvetlenül teszik a magyar adófizetők nyakába, hanem közvetve, alapítványokon vagy a TAO-n keresztül. Megkezdődnek az uszodaépítések is.

A szegedi zsinagóga felújítására egyelőre egymilliárdot ad a magyar állam. A zsidó szervezetek egy darabig vitatkoztak, hogy melyikőjükhöz kerüljön a magyar adófizetők pénze, aztán megegyeztek: a Mazsihiszhez utaltatja át a pénzünket Lázár János. A zsinagóga teljes felújítása 2,2 milliárd forintba kerül a becslések szerint, amelyet a magyar állam fog állni. Hogy a Mazsihisznek utalt jelentős támogatási pénzek mire mennek el, azt nem lehet tudni, csak azt, hogy volt már néhány elszámolási vita. Legutóbb Zoltai Gusztáv volt MSZMP-s potentátot, aki nem mellesleg munkásőr is volt, menesztették a Mazsihisz éléről, mert nem stimmelt az elszámolás. Zoltai a közelmúltban Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter tanácsadója lett. A holokauszt emlékévhez kapcsolódó kiadások 10 milliárd forint körüli összeget emésztenek fel.

A magyar beteg várólistán várakozik évekig, mire a műtétjére sor kerülhet. A végtelen hosszú sor lerövidítésére is pontosan egymilliárd forint jut. A magyar adó- és járulékfizetők rendszeresen hátrányba kerülnek a saját hazájukban. Akad most olyan kórház is, ahol nem tudnak fűteni, akkora az adósság. A betegek fekszenek a hideg kórtermekben... De a zsinagógára jut egymilliárd forint!

A hatalom és egyre népesebb holdudvarának eltartási kötelezettsége (csak államtitkárból 54 darab van, de van több mint száz államtitkár-helyettes is, ötször annyian vannak legalább, mint az indokolt lenne!), a romák segélyezése, a zsidó igények kielégítése is azoknak a feladata, akik jövedelemhez alig jutnak. Egyetlen megszorítás sem érintette eddig a hatalmat és a kedvenc gazdagjait, és úgy néz ki, ezután sem fogja, sokkal inkább nekik kedvez az egykulcsos adó és a rezsiharc is! Az egykulcsos adónak és a családi adókedvezménynek köszönhetően nem, vagy alig adózik a havi egymilliós jövedelmű, értéket soha elő nem állítók egyre népesebb csapata.

Érdekes módon pártunk és kormányunk az egykulcsos adót alkotmányos védelem alá helyezte, de nem helyezte alkotmányos védelem alá a magyar társadalom számára legfontosabb négy alaptételt: a magyar termőföldet, a vízbázist, a társadalombiztosítást és a nyugdíjat. Mivel a járulékokat adóként szedik be, azt arra fordítják, amire akarják! Ezért fordulhat az elő, hogy a kórházak úsznak az adósságban, és egyre gyengébb lábakon áll az egészségügy és a nyugdíjrendszer. A nyugdíjasoknak beszólt Balog miniszter, hogy jövőre 2,2 százalékos emelést kapnak, majd másnap beszólt Varga Mihály is: 1,8 százalékos lesz az emelés. Legalább egyeztetnének időnként a háttérben, akkor talán kevesebb lenne az összevissza beszéd! Elképesztő ötletekkel álltak elő például az internetadó fontosságát magyarázandó kérdéskörben a miniszterek és a képviselők.

Ami talán az egyik legbosszantóbb tétel: új tv-csatornákat indít az MTVA. Az idei költségvetésük emiatt jövőre három milliárd forinttal, immár 80 milliárd forint fölé emelkedik! A nézettség elég gyatra a sok ismétlés és a gyenge színvonal miatt. A híradásaik tele vannak lózungokkal arról, hogy milyen jól él az egyre szegényedő magyar társadalom. Az Eurostat szerint 3,3 millió szegény van már Magyarországon, és ami nagyon szomorú, egyre több az éhező gyermek. A devizahitelesek többsége is még mindig az út szélén várakozik...

Békéscsaba, 2014. november 4.
Anton

Emlékeztető: "Nem mindig lehet megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet." (Bethlen Gábor erdélyi fejedelem)
sokkaljobb.hu