2014. november 5., szerda

Donbasszi harctéri összefoglaló

Donbassz frontjain már teljesen helyreállt a “rend”! Nyalókakirály a tegnapi kijevi “pánikgyűlésen” teljes kitartásra szólított fel, és bejelentette: “Mariupolt, Dnyepropetrovszkot és Harkovot nem adjuk!”
A donyecki repülőtér területén a szembenálló felek tegnap kora délután tankokat vetettek be. Bár ez többnyire latortankok megjelenését jelentette, hiszen a népköztársaságiak ilyen holmik alkalmazásától eléggé tartózkodnak. Estére a harc elült. Eredményéről csak annyit, hogy minden maradt a régiben.
Tegnap késő délután Donyeck fölött megjelent Nyalókakirály légierőmaradékának egy SzU-24 – es gépe. Nem sokáig időzött, és semmit sem csinált.
Donyeck peremkerületeit elérte a valcmanista latortüzérség.

Avgyejevkánál délutántól késő estig tartottak az összecsapások. Valcman latorjai a város lakótelepeire, az épületek közé menekítették tankjaikat és egyedeiket.
rejt1rejt2
Valcman “”Krivbassz” latorzászlóaljának parancsnoksága azt jelentette rádión a főnökség felé, hogy késő estére a frissen leszállított páncélostecnikájuk az utolsó szálig megsemmisült a népköztársaságiak tüzérségének vetőgépeitől.
Késő délután a bérgyilkosok tüzérsége dühödten kezdte lőni Artyemovszk határából Gorlovkát.
Gyjebalcsevo alatt a latortüzérség – megfigyelések szerint – vad lövöldözésbe kezdett, de senki nem tudta kifürkészni, hogy mi is volt a célpont? Mára virradó éjszaka viszont Kirovszkojét ebből a körzetből “sikeresen” támadta a zsoldostüzérség. A városban civilek haltak meg.
Dokucsajevszk környékéről a milicisták tegnap délutántól késő estig három alkalommal lőtték a Volnovaha környéki zsoldosgyülekezetet “Grad” vetőgépekkel.
Az este folyamán a milicisták aknavetőkkel megsemmisítettek egy Mikolajevka melletti latorposztot. Nagyjából ezzel egyidejűleg a bérgyilkosok sorozatvetőkkel lőtték Jelenovkát.
Pavlopolnál délután kezdődött az összecsapás, ami éjjel két órára csitult le. Az eredmény döntetlen.
A Krasznoarmejszkoje és Oktyrjab környéki latorcsoportosulások késő estére komoly gyászba borultak. Tegnap délutántól kezdve a népköztársasági tüzérség folyamatosan ágyúzta őket.
Komszomolszk mellett sem unatkoztak a latrok. Állandó fedezékkeresgéléssel töltötték délutánjukat és estéjüket. Ma hajnalban pedig ugyanezzel a tevékenységgel kénytelenek foglalkozni.
Peszkinél tegnap késő estig heves harcok dúltak. Tankok égtek mindkét oldalon. Este aztán a valcmanisták elkezdték lőni Szofjevkát.
Mariupolnál nincs véltozás. A városba bezárt latrok két orosz repülőgéphordozót vizionáltak az Azovi – tengeren. A külvárosba rejtett latortüzérség Szartanát és és Talakovkát lőtte.
Északon mára virradóan Kemerovot lőtte a latortüzérség. Civil halottjai vannak a támadásnak.
Fascsovkát rakéta sorozatvetőkkel lőtte Nyalókakirály tüzérsége.
Popasznaja hasonló élményben részesült.
Csernuhinot késő délutántól kezdődően egész éjjel ágyúzta a zsoldoshorda.
Bahmutkánál a 28. 29. és a 31. latorposztokat ágyúzzák a kozákok.
Frunze lakott területeit viszont a latortüzérség lövi tegnap késő délután óta.
Kramatorszkban viszont éjfélre kialudt az üzemanyagtűz.

http://balrad.wordpress.com/2014/11/05/donbasszi-harcteri-osszefoglalo-2/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése