sis
Donbasszban a helyzet változatlan! A harctéri cselekmények jellemzője, hogy a tegnap reggeli rajtaütések után a népköztársasági erők megkezdték “heti rendes pihenőjüket” – valcmanisták pedig a reggeli felbolydulás után sem tudtak lenyugodni.
veze
A latortüzérség továbbra is a megszokott módon lövi Donyeck lakott területeit. A városban a legnagyobb izgalmat tegnap az váltotta ki, hogy a valcmanisták telibe találtak egy gázvezetéket “Kijev” – kerületben, ami aztán hatalmas lánggal égett! – egészen hajnali három óráig.
(Akkorra éget ki a közben lezárt csőszakaszból a gáz. Magyar szemek számára érdekesek ezek a “gázlégvezetékek”, amelyek pókháló módjára húzódnak a lakott területeken a házak között. De minden bizonnyal jó indokkal készítették így ezeket a csőrendszereket.)
Tegnap temették el Donyeckben a két nappal korábban a valcmanista terrorbombázásban meghalt 12 éves kissrácot.
A donyecki repteret ismét vad ostrom alatt tartja Nyalókakirály pribéktüzérsége. Avgyejevka és Peszki környéki tűzfészkeiből munkálkodik a latortüzérség. A népköztársaságiak vissza – vissza lőnek. Ez pillanatnyilag még elegendőnek tűnik a latrok reptértől való távoltartásához. A milicisták sakkozgatnak, meg igyekeznek hasznosan tölteni a hétvégét.
Motorola zászlóaljparancsnok otthonában számolgatja az utód megszületéséig hátralévő időt. Jelena asszony szerint már most okoz a “kis terrorista” némi gondot a mamának, de ez még a kötelező elviselhetőség határain belül van.
Dokucsajevszk lakosságának viszont tegnap délután alaposan kijutott a latortüzérség figyelméből. Először Bugasz környékéről kapták a nem kívánt “áldást”, majd amint onnan véget ért a település gránátozása, rázendített a Volnovaha mellett táborozó valcmanisták “Grad” – ütege.
dok
Szerencsére Dokucsajevszk lakossága már megszokta ezt a “fokozott figyelmességet”, de a tegnap késő délutáni – kora esti kettős akció már nagyon kiváltotta a rosszallásukat. Kész szerencse, hogy civil áldozata nem volt a tegnapi terrornak, viszont az egyik óvodaépület – mondjuk így – elveszítette funkcióját.
dok2
Mariupol környékén nagy a latorhorda készülődése. Érkezik a zsoldoshad megerősítéséhez mindenféle kellék és szerszám. A fenti videon “Uragan” rakétavetők igyekeznek Mariupol felé.


https://balrad.wordpress.com/2014/11/30/donbasszi-hetvege/