2014. november 12., szerda

Donbasszban elfüstölő királyi álmok

Amint a kijevi udvar új hadügyért nevez ki az egyre szétziláltabb ukrán brigantibandák és mindenféle zsoldoshordák rácbaszedésére, mindig meg is hirdetnek valami álmot! Donbassz megregulázására. Így aztán a donbasszi szabadságharc kezdete óta már négy vezénylő tábornok négy könnyű álmot is ígért Valcmannak. A legutóbbi álom a “60 órás Terv” névre hallgatott.
ДНР и ЛНР, Новороссия, Донбасс сегодня 12 ноября: Донецк, Краматорск, Луганск, Мариуполь
De Nyalókakirályék hatalmas dérrel – dúrral beharangozott hatvan órás donbasszi terve is (csakúgy mint a többi “A” meg “B” meg “C” és egyéb álmodozásaik) kifújt! Amit talán a kezdetkor még nem lehetett látni, az már világos: a “60 -órás Terv” már a megvalósítása eldő néhány órájában, a Jaszinovátajánál elindított tankbulin megbukott. Valcman Nyalókakirály még ábrándozott egy kicsit – aztán tegnap már fölébredt. Valami olyasmit vetett facebook – oldalára, hogy le akarja végleg zárni a donbasszi ügyet, mert siker nincs – kudarc annál több. Már inkább hagyná a fenébe az egész kalandot. (Bár ez nem csak rajta múlik!)
A két donbasszi Népköztársaság fegyveres erői tegnap a régió fővárosánál – Donyecknél – és környékén nem igazán gyilkos küzdelmekben, ám olyan csendes sikereket értek el, amelyek alapjaiban ástak alá minden kijevi reményt.
A valcmanista latorbandák Donyeckhez közelférkőzését – nevezetesen a repülőtér elfoglalását – olyan sikerrel akadályozták meg, hogy a pribékek teljes mértékben kiszorultak a reptérről. Amelyek ott vannak még, azok meg már csak a levegőt rontják, de ártani senkinek nem tudnak.
Tetézi a pribékhad vezetésének gondjait, hogy avgyejevkai hordáik ma reggelre már olyan csapdahelyzetbe kerültek, hogy puszta létezésük is a népköztársaságiak jóindulatán múlik.

Mindettől függetlenül azért még korántsincs Nyalókakirály hordáinak méregfoga kihúzva Donyeck környékén. Szorult helyzet ide vagy oda, azért éjjel két órakor a latortüzérség ismét lőni kezdte Donyecket. A város “Október” kerülete részesült ebben a “megtiszteltetésben”.

Gorlovka környékén is az éjszaka folyamán eszkalálódott a harci helyzet. A népköztársasági erők intenzíven ostromolják a város környéki őribékbandákat, akik a rájuk nehezedő nyomás miatt szűkölnek.
Janakijevonál is kezd a valcmanisták számára kritikussá válni a helyzet. Tegnap délután óta a milicisták már a külvárosban vadásszák Nyalókakirály hiénáit, de ma reggel a belső kerületek némelyikéből is vad lövöldözést jelentettek. Hajnalban ráadásul a kamenykai latorposztot erős tűz alá vette a milicia.
Gyjebalcsevo postáját viszont éjfél tájban eltalálta egy kósza latortüzér – gránát. Ezt megbosszulandó, a milicisták megeresztettek a katlanra egy “Grad” sorozatot.
Marinyka, Krasznogorovka és Berjoza környékén pedig a latrok megdöbbentek azon, hogy ma hajnalban összehangoltnak tűnő módon, a milicisták rohamcsapatai kezdték őket lőni hallótávolságon belülről.
Jelenovkánál ma reggelre a DNR – jelentése szerint is NAGYON KOMOLY népköztársasági erőösszevonás fejeződött be. Ez pedig Mariupolból elfogott rádióforgalmazás szerint több mint aggodalommal tölti el a várost megszállva tartó banditaseregletet, merthogy már jó hónapja az ő erőik csak kopnak, de utánpótlás semmi. Mi több, Bugaszban állomásozó latorjaik sorait a mára virradó éjjel alaposan megritkította a milicia. Ugyanakkor a repülőtéren a milicisták ott settenkedő osztagai felrobbantottak két hangárt, és ma hajnalban rajtaütöttek egy latorfalkán is. Késő délután pedig egy utánpótlást szállító kijevi hajót ért támadás az Azovi – tengeren, kb. húsz kilométerre a partoktól. Eddig általuk fel nem derített módon. A város kikötőjében támadt is nagy sürgés – forgás! Helyi lakosok véleménye szerint mintha evakuációra készülnének fel a hiénák.
A mariupoli latorerők aggodalmát csak növeli, hogy Pavlopol és Orlovszk közelében ma hajnalban a népköztársasági erők tüzérsége rendkívül hevesen kezdte lőni a Kalmiusz folyó menti pribékállásokat, és reggel nyolc óra tájban milicista rohamcsapatok is feltűntek a láthatáron.
Marjanyivkánál a milicisták felbukkanásának hírére vad erődítési munkálatokba fogtak Valcman zsoldosai, de már alighanem megkésve.
Az északi fertályon Kramatorszknál hadibohózatba illő események történnek. Egy teljesen demoralizált, alkoholmámorban fetrengő hiénacsorda kurjongat a városban. A parancsnokok is többnyire tök részegek, fegyelemnek nyoma sincs. Fosztogatnak és vedelnek a banditák. Tegnap este egy egész elalélt szakasz fegyvereit lopták el valakik. Ráadásul az ott “garázdálkodó” mesterlövészt (akit az “Odesszai Bosszúálló” néven emlegetnek csak a brigantik, a mai napig nem sikerül kézrekeríteniük. Már eddig hetven fölött jár a trófeái száma. Nincs kedvező hatással hangulatukra a Harkov – felől érkező hírözön sem. Közúton Harkov – irányából a valcmanista hadvezetés már alig mer bármit is elindítani a déli – területekre, hiszen ezer veszély leselkedik rájuk. Ráadásul a múlt hét közepi támadás a harkovi főhadiszállás ellen, teljesen elbizonytalanította a latorbanda alfáit. Hiszen a helyi hiénaodút érte nagyon komoly támadás.
Tegnap este a kijevi udvari televízióban Dmitro Timcsuk – minden jeles katonai elemzők legjelesebbike – egy az EBESZ – jelentést firtató (miszerint nem bizonyítható orosz katonai jelenlét Donbasszban) újságírói kérdésre elkezdett tajtékozni.
timcsuk
Az EBESZ – jelentések hülyeségek, azokat egyenesen a Kremlben írják Moszkva szája – íze szerint! Görbe tükör a donbasszi helyzetről! – nem egyéb! A valóság az, amit a kijevi udvari propagandagépezet fest! Eszerint Donbasszban az ukrán haderő vív hősies és önvédelmi háborút az országot lerohanni akaró orosz hadsereg ellen! Óriási és pótolhatatlan veszteségeket okozva az agresszoroknak, és örök időkre megleckéztetve a galád hódítókat, akik Ukrajna kifosztása céljából rohanták le a keleti országrészt!

http://balrad.wordpress.com/2014/11/12/donbasszban-elfustolo-kiralyi-almok/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése