A Donyecki Népi Köztársaság nem fog politikai unióra lépni Ukrajnával, de a gazdasági és szociokulturális kapcsolatok megőrzésére törekedni fog, - mondta Andrej Purgin, a DNK miniszterelnök-helyettese.
Purgint a Rosszija 1 tévécsatorna adásában kérdezték a Donyecnki Népi Köztársaság és Ukrajna viszonyáról, valamint az Ukrajnán belüli autonómia lehetőségéről. A miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy semmi esély a politikai unió helyreállítására, már túl sok vér folyt ahhoz, hogy az emberek elfogadjanak egy ilyen döntést. Vagyis Donyeck megye végérvényesen kiszakadt Ukrajnából, és egy új alapokra helyezett föderális állam sem lenne megoldás.
Hídfő.net | Andrej Purgin
"Túl sok vér folyt. A nép több ezer élettel fizetett a függetlenségért, és rengeteg az ártatlan civil áldozat. Nem látok semmilyen lehetőséget arra, hogy ezek után bármiféle szövetségre lépjünk Ukrajnával."
"A '90-es években a Krím is elkövette ezt a hibát, mikor is Ukrajna jelentős függetlenséget adott a régiónak, majd néhány hónap után visszavonta a jogosultságokat. Mi egy ilyen hibát nem fogunk elkövetni. Ennek ellenére azt meg kell értenünk, hogy felelős politikusként törekednünk kell az egészséges gazdasági kapcsolatok fenntartására." Végezetül a miniszterelnök-helyettes kifejtette, hogy 23 év felelőtlen "együtt élés" bőven elég volt a térség lakosainak.


http://www.hidfo.net/2014/09/13/nincs-visszaut-donyeck-vegleg-kiszakadt-ukrajnabol