Donyeck Kijev-kerületét több latorbelövés érte.

Donbassz fővárosától északnyugati irányban a népköztársasági erők Tonyenkánál széjjelkergettek egy meglehetősen nagy valcmanista hordát, amely a donyecki repülőtéren rekedt hiénákat igyekezett volna kimenteni. A felmentés reményének meghiúsitásán túl, egy elég komoly fenyegetést is felszámoltak ezzel a népi erők.

Makejevkát a latortüzérség lőtte. Egy civil meghalt.

Avgyejevkát sorozatvetővel lőtte a valcmanista pribéktüzérség – amig tehette. Itt nyolc vagy tiz lator fűbe harapott a dühös gárdisták rajtaütésében.

Peszkit és Krasznogorovka szintén a kijevi latrok tüzérségi támadásától szenvedett.

Marinkánál “csak” lövöldözés volt.

Konszutantyinovka irányából a népi erők előnyumoltak Kurahovo felé, és nagy területről kiszoritották a kijevi zsoldosokat.

Gorlovkát kissebb megszakitásokkal – de folyamatosan ágyúzta Nyalókakirály latortüzérsége.

Majorszknál a milicisták megsemmisitettek egy ellenséges blokkposztot.

A Gyebalcsevoba beszorult – Szvetlodarszkból kiűzött zsiványhordák felszámolása az éjfélt követő órákban megkezdődött. Pillanatnyilag is komoly harcok vanna Gyebalcsevo környékén.

Volnovahánál “mezei” harc bontakozott ki, amely pillanatnyilag is dúl.

Mikolajevkát és Dokucsajevszket tüzérségi támadás érte a kora esti órákban.

Jelenovkába kora délután bevonultak a népi erők, mig Alekszandrinovkába a latrok nyomultak be.

Kominternovo és Szahanka a latortüzérségtől szenvedett.

Harcizkot szintén a valcmanisták ágyúzták.

Kirovszk és Zsdanovka tegnap délután több kijevi gránáttalálatot kapott

Malaorlovkánál a népi erők tüzérsége megsemmisitett három kijevi sorozatvetőt.

Moszpinoból kivonult a latorhorda Kutyejnyikovo irányába.

Mariupol környékén lényeges változás nem állt be az utóbbi 24-órában. Szartakovo és Talakovka továbbra is a népi erők ellenőrzése alatt áll. Viszont Mariupol környékére további komoly latorerőket von össze Nyalókakirály hadvezetése.

szamár

Pervomajszkot tüzérséggel lőtte a latorbanda.

Krasznyij Limany mellett “csetepaté” volt késő délután.

Szlavjanszk – Kramatorszk térségében tegnap a Krasznyij Limany autópálya mentén ellenállók rajtaütöttek Nyalókakirály megszálló hordájának egyik alakulatán. Tankok, páncélozott csapatszállitók, teherautók pusztultak el teljesen, és több tucat bérgyilkos hagyta ott a fogát. A Kramatorszkból küldött valcmanista “erősitést” az erdőségből szintén megtizedelték a partizánok. A latrok ennek láttán gyorsan visszarohantak a városba.

Heletej – még regnáló – hadügyér a donbasszi frontokon elszenvedett katasztrofális vereségekért már nem Oroszországot teszi felelőssé, hanem a zsoldoshorda okostelefonjait. A generális szerint ifjú latorjaik állandó telefonálgatása pontosan pozicionálta helyzetüket a többnyire középkorú vagy annál idősebb népfelkelők számára, akik nem értenek ezekhez a szerkezetekhez, és nem is használnak ilyesmiket. A “vén terroristák” csak integetnek meg lőnek! Nem a telefonjaikkal játszanak, hanem a fegyvereiket bújják – panaszkodott Heletej.

A tegnap Lembergben készült fényképen pedig náci jelképekkel diszitett tankok indulnak – valahová! Ukrán tankok. Nyalókakirály tankjai.

Harkov lakói éjfél tájban “élményre” leltek. Hatalmas robbanások kisérte, “égig érő” lángokkal ég a régióközpont vasúti teherpályaudvarán egy üzemanyagszállitó szerelvény. A pusztulás magyar idő szerint reggel hét órakor javában tart.


Harkov “Osznova” nevű vasúti teherpályaudvara pokollá változott. Köszönhetően az éjszakai pihenés helyett inkább akciózgató helyi partizánoknak.

Egészen pontosan – helyi idő szerint – háromnegyed-éjfélkor volt az első “pukkanás” az egyébként nagy erőkkel őrzött szállitmánynál! Ez inditotta el a “láncreakciót”, amelynek eredményeként – a helyiek szerint – legalább harminc darab üzemanyagszállió vasúti tartálykocsi kapott lángra és robbant fel.

Beszámolók szerint száz kilométer távolságból is jól látható a hatalmas tűz még hatalmasabb sűrű – fekete füstfelhője.

Állitólag az egész környéket evakuálták – és várják a tűz kialvását.
Hirek szerint az üzemanyagszállitmány pusztulása akár meg is hiúsithatja a pletykák alapján hamarosan újrainditandó valcmanista offenzivát Donbassz ellen.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/13/tart-a-donbasszi-tuzszunet/



Igor “Bazler” miliciaparancsnok hat db. repülőgép zsákmányolásáról számolt be az éjjel VKontakte – oldalán.

Hol sikerült megszerezni Nyalókakirály “madárkáit”? – nem irja.
Felsorolja viszont, hogy öt darab Jak-52-es, és egy darab A-29-es gép jelenti a zsákmányt.

Ополченцы из отряда Игоря Безлера сообщают о получении контроля над 6-ю самолётами

A szerzeményekről későbbre igér fotókat. Addig is kénytelenek vagyunk beérni az ő fotójával. Elnézve a parancsnok képmását, mintha hasonlitana a szerzeményekre. Korban legalábbis.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/13/hat-darab-valcmanista-repulogeppel-gazdagodott-a-milicia/



Jaszinovataja közelében ma délben Nyalókakirály zsoldoshordái átfogó támadást inditottak a DNR állásai ellen.

Makejevkánál beszámolók szerint eddig ismeretlen, rendkivül pusztitó hatású tüzérségi fegyvert vetett be a valcmanista bűnbanda.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/13/veget-ert-a-donbasszi-tuzszunet-tamad-a-valcmanista-latorhad/