Most már tényleg jöhetnek a láthatatlan katonák 2

Feltalálója szerint egy új álcázóanyag annyira hatékony, hogy azt sem vennénk észre, ha valaki abból készült ruhát viselve bejönne a szobánkba. A technológia fejlődésével a harcászat fokozatosan egyre személytelenebbé válik, hiszen a veszteségek minimalizálása érdekében a hadseregek napról napra több feladatot bíznak specializált robotokra. Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne szükség katonákra, a legújabb hírek szerint ráadásul a közeljövő harcosai a filmekben és játékokban látott módon akár láthatatlanná is válhatnak majd.

A beágyazott képeken a hadseregek által igényelt álcázófestéseiről elhíresült kanadai HyperStealth Biotechnology Corp. Quantom Stealth nevű termékének illusztrációs fotói láthatóak, a magyarázat szerint „valódi” képeket egyelőre nem hozhat nyilvánosságra a vállalat. Guy Cramer, a megoldás feltalálója szerint a speciális anyag annyira hatékony, hogy szinte bármit teljesen láthatatlanná tud tenni, állítása szerint még azt sem vennénk észre, ha egy ilyenbe „csomagolt” katona besettenkedne a szobánkba.

Most már tényleg jöhetnek a láthatatlan katonák 1

A Quantum Stealth legnagyobb erénye, hogy optikai szálakkal kiegészített szövetről van szó: egyáltalán nem tartalmaz elektronikát és tükröket, nincs szüksége áramforrásra, összehajtogatva pedig nyugodtan be lehet tenni egy hátizsákba. A fénysugarak „meghajlításával” működő megoldás nem csak vizuálisan képes álcázni, hanem a hőkamerák elől is elfedi a viselőjét.


Hírfigyelő Szolgálat