Donyeck viszonylagos nyugalmát a repülőtér oda – vissza ágyúzása jelentette. A város Petrovszkij – kerülete jónéhány gránátot kapott a latortüzérségtől, de csak további anyagi károk keletkeztek.

Andrejevkában a lakott részt lőtte néhányszor Valcman latortüzérsége, de a vasúti pályaudvar folyamatosan “kapja” a gránátokat.

Makejevka és Nyizsnyij Krinka környékén a latortüzérség féltucatnyi tüzelőállását semmisitette meg a népköztársaságiak tüzérsége. Ezeken a helyeken tucatnyi lator lekerült a zsoldlistáról.

Dzserzsinszk, és Gyebalcsevo lakótelepei az orgyilkosok célpontjai voltak – amig a népfelkelők rá nem untak. Két vontatott, kettő önjáró löveg és egy tank + a személyzet bánta a felbőszült milicisták haragját.

Dokucsajevszknél csak a tüzérségek “vitáztak”

Harcizknál és Zugresznél Valcman “hóhérait akasztották” a népfelkelők.

Volnavaha mellett Nyalókakirály “Cserkaszi” latorzászlóaljának 450 bérgyilkosa futott lyukra. Itt kézifegyverekkel kaptak a NEMZETI GÁRDÁTÓL! Mire tisztázódott a félreértés, a kijevi udvar huszonnyolc bérgyilkosa lehelte ki a lelkét.

Amvroszijevka, Elizaveto-Nyikolajevka térségében komoly valcmanista erőcsoportositásra bukkantak a népfelkelők. Tankok és önjáró tüzérségi eszközök garmadáját figyelték meg – és figyelik azóta is. Ezek a latorerők Ilovajszk irányába mozognak. (Készül az újabb ilovajszki tragédiájuk!)

Jaszinovataja – járásban Vernetoreckoje határában egy latorposztot megsemmisitett a milicia. Négy bandita fűbe harapott.

Malaorlovka lakóházainak jó részét viszont a valcmanista zsoldosok tüzérsége pusztitotta.

Popasznaja mellett a milicia tüzérsége ritkitotta Nyalókakirály nemzeti gárdájának állományát.

Pervomajszk mellett hasonló dolgok estek meg.

Sztanyicja Luhanszknál a milicia erősitgette pozicióit.

Lutigino és Uszpenyka szintén megerősitett milicia bázisok lettek.

Mariupol repülőterét a népköztársasági tüzérség “ápolgatta”! A figyelemből kijutott a latorútzáraknak is. Három tank, és négy BMP bánta ezt a figyelmességet.

Kominternovonál kisebb csetepaté volt.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/11/ujoroszorszagi-tuzszuneti-osszefoglalo/