Az Egyesült Államok és az IS (Iszlám Állam, ISIS, ISIL) kapcsolatáról már többször cikkeztünk. Azonban a fejlemények alapján joggal mondhatjuk azt, hogy a "konfliktus" durvulása az IS és az USA között egy célt szolgál: az Egyesült Államok ismételt katonai beavatkozását Irak területén, hogy a régióban folyamatosan biztosítani tudja a katonai jelenlétét, és ezzel az ottani energiahordozók és vezetékek feletti kontrollt.
Hídfő.net | Az ISIS féle "kalifátus".Az IS hozzávetőleges jelenlegi területe.
Mivel az Iszlám Állam szépen megszerkesztett területének 30-40%-a Szíriában fekszik, ezért természetesen az Egyesült Államok egy katonai akció keretein belül "kénytelen" lesz Szíria területére is bemenni, hogy "felszámolja" az IS ottani erősségeit. Ezzel egyidőben valószínűleg megpróbálnak majd csapást mérni az Asszad kormányzatra és a Szíriai Arab Hadseregre is, ha már ott vannak.
Amennyiben valamilyen külső indok miatt ez elmarad, akkor az Egyesült Államok megszállva tarthatja Szíria északi részét, ameddig kívánja. A hivatkozási alap itt az Iszlám Állam maradékának felszámolása lesz majd.
Hídfő.net | Az ISIL propagandaképe a harcosokról Tikrit mellett.Az ISIL propagandaképe a harcosokról Tikrit mellett, a kép 2014.06.12. környékén készülhetett.
Ami mindenki számára világossá válhatott, hogy az USA és a NATO a terroristáin keresztül nem volt képes felszámolni a szír államot és a jelenlegi szír vezetést. Az Asszad-kormányzat egyik katonai sikerét éri el a másik után. Mivel nem megengedhető atlantista szempontból, hogy a szír kormányzat teljesen visszaszerezze az irányítást Szíria felett, ezért az Iszlám Bábállamot felhasználva az USA be fog nyomulni Szíria területére, a saját terroristáinak a "megfékezése" céljából.
A csavar a történetben az lesz, hogy az USA úgy fog bemenni egy másik állam területére (Szíria), hogy egy el nem ismert állam (Iszlám Állam) területi egységére fog hivatkozni.


http://www.hidfo.net/2014/08/23/az-usa-az-iszlam-allamot-hasznalja-indoknak-sziria-lerohanasara