Az orosz külügyminisztérium megerősítette, hogy a humanitárius segélyszállítmány elérte Luganszkot, ahol lerakodtak, és visszafordultak a teherautók, majd kevéssel azután átlépték az ukrán-orosz határt.
Hídfő.net | Orosz konvoj visszatért OroszországbaUkrán határőr nyit kaput a Luganszkból visszatérő kamionoszlopnak, 2014.08.23. Rosztov régió, Oroszország.
"Megelégedésünket fejezzük ki amiatt, hogy a segély elérte a célját, és eljutott a rászorulókhoz. Egyedüli motivációnk az volt, hogy segítsünk a lakosoknak. Mind a 227 kamion sértetlenül visszatért, az ukrán határőrség egységei ellenőrizték a járműveket, mindet üresnek találták. A kamiononok ezután visszatértek orosz területre." - jelentette ki az orosz vészhelyzetek esetére kinevezett miniszter helyettese, Eduard Csizikov. A vizsgálat sikerességét az ukrán határőrség is megerősítette.
Az Egyesült Államok külügyminisztériuma még pénteken "fehérre festett harcjárműveket" vízionált, amik a humanitárius konvojba becsatlakoztak, és így kívánnak bejutni Ukrajnába. A képzelgéseikkel senki sem foglalkozott.


http://www.hidfo.net/2014/08/23/az-orosz-konvoj-elerte-celjat-visszatertek-teherautok-oroszorszagba