2014. július 3., csütörtök

Vlagyimir Inogoradszkij a DNR sajtószolgálatának vezetője ma délelőtt arról számolt be, hogy az ukrán légierő amerikai gyártmányú légibombákat használt tegnap. Erről a tegnap lelőtt két repülőgép egyikének-egy SzU-24-nek- a roncsai átvizsgálását követően győződtek meg.
Ma reggel-moszkvai idő szerint-fél hatkor ismét az ukrán zsoldoshorda által kilőtt gránátok csapódtak be “Dolzsanszkij” határátkelőhely közelében-orosz területen.
Az FSZB Rosztov-régiójának igazgatója-Vaszilij Malejev-elmondta, hogy a Novosahtyinszk város határában becsapódott lövedékek áldozatot nem követeltek, sebesülés sem történt, és anyagi károkat sem okoztak.
A donyecki repülőtéren mintegy 1500-2000 briganti rekedt a miliciák által szorosan körülvéve. Nagyon komoly gondjaik vannak. Az önvédelmisek ugyanis lekapcsolták a reptér viz és csatornahálózatát. Már a városban is lehet érezni a hatást. Dögletes bűz árad a repülőtér felől. És hőhullám közelit! Viz nincs már egy hete, és nem működik a szenyvizcsatorna-rendszer!
Észak-Donbasszban a helyzet változatlan tegnaphoz képest. Szabályos állóháborúvá változott a “B”-terv, ami viszont kedvezőtlen a védőknek, és iszonyatos szenvedés a folyamatosan tűzérségi tűzzel gyötört lakosságnak.
A közművek szinte sehol sem működnek. A polgári közlekedés a települések között életveszélyes.
Szlavjanszk, Kramatorszk, Szemjonovka-és a környékbeli falvak- mind-mind ágyúk és sorozatvetők állandó tüzétől szenvednek.
A miliciák fegyverzete jószerével csak a partizánharc követelményeinek felelnek meg. A páncélos és tüzérségi túlerővel szemben szinte hatástalanok egy bizonyos távolságon túl.
Az önvédelmisek éjszaka támadnak-és okoznak rendkivül súlyos ember és technikai veszteségeket a latorhordának, az pedig nappal megbosszulja a civileken az éjszakai sérelmeket.
A térség egyre inkább kezd hasonlitani a II. világháborúban körülzárt Leningrád helyzetéhez.
(B-R)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése