2014. július 3., csütörtök

“Folytassa Valcman!”

Washington is úgy értékeli, a fegyvernyugvás nem működött. Az amerikai vezetés az oroszbarát szakadárokat tartja felelősnek a balul sikerült tűzszünetért.
 valc
Az Egyesült Államok támogatja Petro Porosenko elnök döntését az egyoldalúan meghirdetett tűzszünet befejezéséről – erősítette meg szerdán Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője.
Értésre adta egyúttal, hogy az amerikai vezetés az oroszbarát szakadárokat tartja felelősnek amiatt, hogy Kelet-Ukrajnában a tűzszünet nem bizonyult tartósnak.
Porosenko kedden jelentette be, hogy a tűzszünetnek vége, mert nem hozta meg a várt eredményt, és folytatódik az oroszbarát fegyveresek elleni kormányhadművelet.
Earnest jelezte, hogy Washington is úgy értékeli, a fegyvernyugvás nem működött. “Ebben az esetben, sajnos, a tűzszünet nyomán csak fokozódott a szakadár erőszak, és a szeparatisták számára lehetővé vált, hogy a maguk előnyére használják ki a helyzetet” – mondta a szóvivő.
Megismételte, hogy az Egyesült Államok az orosz vezetéstől vár előrelépést, mégpedig a szeparatisták támogatásának beszüntetésével, utánpótlásuk biztosításának leállításával és az elfoglalt határátkelőhelyek visszaadásával.
Ha Oroszország folytatja a szakadárok támogatását, beleértve nehézfegyverzettel való ellátásukat is, akkor a megbékélésre utaló orosz kormánynyilatkozatok csak kettős beszédnek tekinthetők – mondta a Fehér Ház szóvivője.-tudósit igy az MTI. Magyarán: FOLYTATÓDJÉK A DONBASSZ EMBERIRTÁS!-adta ki az ukázt Washington. És Valcman Nyalókakirály “B”-terve a washingtoni ELVÁRÁSOK SZERINT folytatódik.
nyik
Nyikolajevkánál rendkivül véres harcok dúltak tegnap. Igor Sztrelkov beszámolója szerint itt hat szabadságharcos esett el. Nehezen kompenzálja ezt a veszteséget, hogy éjfélre szinte teljesen felszámolta a milicia a hóditó zsoldoshorda Nyikolajevka melletti csoportositását.
nyik1
Az összesités itt a zsoldosok nyolc PSZH-jának, három 152-es lövegének, és hat URAL teherautónak az elpusztitását, és mintegy negyven bérgyilkos másvilágra küldését állapitotta meg. Viszont meghalt kilenc civil is.
A Luhansz melletti “Proletár” üveggyárra nagy távolságból és nagy magasságból hajtott tegnap végre légitámadást a kijevi latorhatalom légiereje.
A gyárra NYOLC rakétát lőttek ki. Világos, hogy a gazdasági infrastruktúra esztelen lepusztitásával a hiénahatalom a katonai tehetetlenségét árulja el. Ám “jutott” rakéta egy iskolának is Luhanszk egyik északnyugati külső részén található iskolának is.
Szlavjanszk és Kramatorszk a “szokásos” módon van pusztitva. Távolról-tüzérséggel. Tegnap délután új állásokból kezdte lőni a latorhad tüzérsége a környéket. A városok közelébe nem mernek menni-inkább a “biztonságosnak” hitt távolságból lövöldöznek. Ám a biztonság fölöttébb relativ-kiváltképp Szlavjanszk környékén és ezen időkben. Erről mesélhetne az a tucatnyi lator, akik a napfelkeltét már nem érték meg.
https://facebookreporter.files.wordpress.com/2014/07/85332.jpg?w=640
Tegnap késő délután Koval hordafőparancsnok maga volt kénytelen “hűteni” a kijevi hurráhangulatot a “B”-terv addigi hallatlan sikereit illetően. Bevallotta, hogy szó nincs a “terroristák” tömeges pusztulásáról. Arról viszont tett emlitést, hogy “néhány” ukrán katona meghalt Donbasszban. Márpedig egy ilyen beismerés általában a valóság alapos lekicsinylését szokta jelenteni.
A Bal-Rad értesülései szerint Izvarino-környékén mára virradóan a milicia több helyen is lecsapott. A megszállók komoly veszteségeket szenvedtek-ami miatt viszont jónéhány kárpátaljai család gyászolni fog. Legalábbis azok közül, akiknek hozzátartozója a munkácsi lövészdandárban szolgálja-ta- Valcmant, a Majdant, és Washingtont!
(B-R)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése