2014. július 3., csütörtök

Harkov munkásai passzív ellenállással szabotálhatják a tankgyártást

A kijevi atlantista kormány azt tervezte, hogy Harkovban fog telepíteni több gépgyárat, melyek amerikai megrendeléseket kapnának és a kijevi junta számára gyártatának tankokat valamint más nehéz katonai járműveket, melyek Új-Oroszországban szükségesek lennének a megfélemlítő műveletek folytatásához. Kijev korábban elvesztette a védelmi ipar legjelentősebb gépgyárait, azok átálltak a felkelőkhöz és a népi milíciák részére folytatnak termelést. Most úgy próbálják ellensúlyozni a veszteségeket, hogy amerikai pénzen a viszonylag stabilan tartott térségekbe viszik ki a katonai ipari komplexumokat, illetve fokoznák a gyártási kapacitást a még meglévőkben.
Hídfő.net | Harkov tankgyár
Egyelőre azonban úgy tűnik, a harkovi gépgyárak munkásai nem sietnek a hatóságok parancsainak teljesítésével. Új-Oroszország Népfrontjának elnökhelyettese, Konstantin Dolgov elmondta, hogy bár sokan nem vesznek közvetlen részt a harcokban, a hétköznapjaikat tovább folytató munkások közül is igen sokan szimpatizálnak az új keleti hatóságokkal, és könnyen lehet, hogy a kijevi junta utasításait bár meg nem tagadják, időhúzással, adminisztrációs akadályokkal szabotálják majd a kijevi junta kapacitásbővítéseit. Dolgov elmondása szerint a Védelmi Minisztérium alkalmazottai is részt vesznek ebben a folyamatban, mert attól még, hogy féltik a megélhetésüket, a kijevi junta támogatottsága a hatalmi struktúrán belül is minimális. Senki nem fogja siettetni a tankgyártást, mert nagyon jól tudják, hogy a civil lakosság ellen lesznek felhasználva.
Július 1-jén a kijevi hatóságok egyetlen nap alatt több mint 10 tankot veszítettek a milícia ellen kezdett sikertelen offenzívában.

http://www.hidfo.net/2014/07/03/harkov-munkasai-passziv-ellenallassal-szabotalhatjak-tankgyartast

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése