2014. július 1., kedd

Tankcsata kezdődött Donyeckben

Karlivka mellett tankok csapnak össze. Az autókat visszafordítják Donyeck irányába. Karlivka bejáratát eltorlaszolták a Donyecki Népi Köztársaság katonái csapatszállítókkal. Az eddigi információk alapján ukrán csapatok kíséreltek meg áttörést reggel. Amint többet tudunk, jelentkezünk!
Hídfő.net | Tankcsata kezdődött Donyeckben

http://www.hidfo.net/2014/07/01/gyorshir-tankcsata-kezdodott-donyeckben



Délelőtt tiz óra óta elkeseredetten támadja a kijevi latorhatalom zsoldosbandája az Izvarino-Donyeck, és a Kraszopartyizanszkij-Gukovo határátkelőket.
A határátkelőkön szolgálatot teljesitő orosz határőrizeti és vámszervek azonnal lezárták a maguk oldalát, és biztonságba húzódtak. Jelentették ugyanakkor, hogy “vélhetően” rakéták csapódtak be orosz területre.
Izvarinonál a latorhorda érzékeny veszteséget szenvedett. Páncélozott szállitójárművük aknára futott. Amig ezen álmélkodtak-néhány sorozattal lerendezték őket. Hatan pusztultak ott.
Donyeckben is hat martalóc harapott a fűbe ma délután. Mindenáron a városközpont felé akartak menni. A milicia meg ezt nem akarta. Nagy tanulság: ne menj bokros területre PSZH-val. Mert ott-háborús időkben-kószálhat valaki a vállán egy RPG-vel! És ha ez a kettő találkozik, általában az előbbi húzza a rövidebbet. Leginkább a rajta-benne ülők.

Időközben Donbassz Hősévé nemesedett “Sztálin”! Délelőtti dicsőséges helytállásáról áradozik az internet. Szemtanúk állitása szerint dühöngő bika módjára támadt a latorhordára, és nem csak lövege és két géppuskája dolgozott derekasan, hanem az eleje is. Két BTR-t is letaposott. A halálra vált zsoldosok ész nélkül futottak szanaszéjjel a dühödten tomboló “Joszif Sztálin” elől.

http://balrad.wordpress.com/2014/07/01/donbassz-hose-lett-sztalin-a-tank/



A valcmani “B”-terv kezd egész Donbasszban testet ölteni. Nyugodtan kijelenthetjük: az emberirtás terve terebélyesedik.
A már-már Szlavjanszk-Kramatorszk szimbólumának számitó, és megannyi ádáz csatát túlélt Karacsun-hegyi televiziós adótorony ma délelőtt megadta magát. Mint hirláncszem, a kijevi latorhorda érdeklődését nagyon magára vonta. Majd a tüzérségét is. Sorsa beteljesedett.


Szlavjanszkkal és Kramatorszkkal szinte minden kommunikáció megszakadt. Internetes hirportálok műholdas kapcsolatokkal rendelkező hirforrásokra hivatkozva arról tudósitanak, hogy ez a két város szüntelen tüzérségi támadás alatt áll, és hogy mind a lakosság, mind pedig az önvédelmi erők tagja gázálarcokkal a csomagjaikban közlekednek. A reggeli gyalogos-rohamkisérlet kudarcán elbátortalanodott latorhorda nem is lopakodik Szlavjanszk közelébe.
Karlovka falu határában az önvédelmi erők totálra megsemmisitettek két hiénatankot-a benne ülőkkel együtt. RPG-vel eltaláltak egy URAL-t is.
karl
Nyikolavjevkát légitámadás érte. Egy eddig be nem azonositott tipusú repülőgép két rakétát lőtt ki a városra. Három polgári személy vesztette életét.
Hosszú időn keresztül Donyeck-Donbassz “fővárosa” csak apróbb csetepaték helyszine volt. A repülőtéri csata óta viszonylagos csend volt a városban. Ma reggel óta itt is próbálkozik a zsoldossereglet, de nagyon még a város szélét sem tudta megözeliteni. Néhány külső városrész legszélén vannak lövöldözések.
Az ártatlan Piskunovka falut viszont a latorhorda tüzérséggel letarolta. Ebben az aprócska faluban vadászpuskás emberen kivül a II. vh.-óta fegyverest nem láttak. Még rendőr sem igen járt errefelé. A lakók néhány nappal ezelőtt az önvédelmi erőket is rábeszélték, hogy még pihenőre se álljanak ott meg!-nem akarnak ők bajt a fejükre.
Mindezek dacára ma dél tájban mégis “csőstül” jött a fejükre a baj. A békés és fegyvertelen falu hat lakója vesztette életét a latortámadásban. Szinte egyetlen ép ház nem maradt Piskunovkában.
https://balrad.wordpress.com/2014/07/01/harci-helyzetkep-donbasszbol/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése