2014. július 8., kedd

RuPad: Magas biztonságú táblagép az orosz bűnüldöző szerveknek

Az orosz Központi Informatikai, Gazdasági és Irányítási rendszerek (CRIEISU) hivatala a ROSTECH vállalattal bejelentett együttműködése meghozta a gyümölcsét. A napokban vehették át az orosz bűnüldöző szervek a RuPad névre keresztelt táblagépet, amin már a teljesen orosz fejlesztésű RCISCU operációs rendszer fut.
Hídfő.net | RuPad: Magas biztonságú táblagép az orosz bűnüldöző szerveknek
"A táblagépünk hardveresen is képes felvenni a versenyt nyugati vetélytársaival, de a végső cél nem ez volt. A lényeg a szoftver, ami képes biztonságosan tárolni bizalmas információkat, kapcsolatokat, továbbá lehetővé teszi a biztonságos internetelérést is." - nyilatkozta a CRIEISU képviselője, Dimitrij Petrov. A táblagép továbbá képes működni víz alatt 1m mélységig 30 percen keresztül, 2 méter magasságig törésálló, -22 és +55 celsius között működőképes.
A RCISCU operációs rendszer teljesen nyílt forráskódú, bárki visszaellenőrizheti, hogy nincsenek benne rejtett adattovábbító csatornák. Mivel képes android alkalmazásokat futtatni, azokat a memória egy izolált részében teszi meg, az itt futtatott alkalmazások nem képesek hozzáférni a memória maradék részéhez, se a tableten tárolt egyéb adatokhoz. Emellett nem nyílik lehetőség a tablet távolról történő vezérlésére, valamint az internetelérés egy VPN csatornán keresztül történő megoldása védettséget biztosít a különféle külső hálózati támadásoktól.
CRIEISU bejelentése szerint első körben 1000 darab tabletet szállítanak le a különféle hatóságoknak.


http://www.hidfo.net/2014/07/08/rupad-magas-biztonsagu-tablagep-az-orosz-bunuldozo-szerveknek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése