2014. július 8., kedd

“B”-tervek

A “B”-tervek kezdenek megmerevedni Donbasszban. A valcmani latorhordák a “felszabaditott” városok és falvak lepusztitásával az infrastruktúra lerombolásával vannal elfoglalva, a Népi Milicia pedig összpontositja erőit.
Eddig meg nem magyarázható okból a brigantibanda az általa “felszabaditott és szilárdan birtokolt területen” a Szeverszkij Donyec folyó egyik hidját felrobbantotta Zakotnoje falu mellett. A hid a Gorlovka-Artyemovszk-Krasznyij Limany-út egyik fontos műtárgya-volt.
térkahidhid1hid2Luhanszkot tegnap lőtávolra meg tudta közeliteni a latorhorda, és ez öt civil lakos életébe került. A miliciát is nyugtalanitotta a dolog, hogy odapofátlankodott a kártevő zsoldosbanda – no meg “megkivánták” a BM-21-esiket is. A három “GRAD”-ot meg is kaparintották a teljes kiszolgáló technikával és javadalmazással együtt. A fűbe harapott banditákat a tetthelyen hagyva a szerzeményekkel távoztak.
Luhanszknál tegnap este érzékeny veszteség érte a lengyel zsoldosokat. Jevgenyij Wojcehovszkij, a lengyel bérgyilkosok zászlóaljparancsnoka kimúlt szerzett sérülésébe.

Egy tegnap este érkezett – és ellenőrzött – hir szerint Szlavjanszknál és Kramatorszknál igen furcsa dolgok zajlanak, illetve vélhetően fognak zajlani. Késő délután ugyanis a latorhordák által körülvett és dzigorúan elzárt területen földmunkagépek jelentek meg. A “Jobb Szektor” brigantijainak kiséretében. Mintegy 300 kolomojszkijista-jarosista SS-egyedet számoltak össze helybéliek, akik állitása szerint a lezárt területen a kijevi horda egyedei vannak hatalmas számban elföldelve.
A hullák kiásával és azok közszemlére tételével Kijev a donbassziak gyilkos ösztönét akarja egy propagandakampány részeként bizonyitani azzal az álltással, hogy ezeket a “katonákat” a “kutya oroszok” mészárolták le. A célközönség Nyugat-Ukrajna és maga a “civilizált Nyugat” hirfogyasztói. A beszámoló szerint a kiásás helyszinén MAGUK A GYILKOSOK kaparják ki az általuk kivégzett sorkatonákat és “nemzeti” önkénteseket-akik nem akartal lőni a civilekre. A propagandakampány állitólag ma startol Kijevben, amit a kijevi Majdanon tegnap reggelre történ lövöldözés (“oroszok lőttek a békés majdanistákra”) képéhez illesztenek.
Eddig meg nem erősitett hir szerint viszont Kramatorszkban és Szlavjanszkban “beindultak a kivégzések”. Tegnap kéttucatnyi elfogott milicistával végeztek. Eközben a lakosság körében kiosztottak mintegy hatvan tonnányi élelmiszert.
A beszámolók szerint elég jól fizetnek azoknak a helyieknek, akik hajlandóak látványosan ünnepelni a “felszabaditókat” – és fényképezkednek velük.
dij1dij2dij3
Ugyanakkor zajlik a “begyűjtés”
begyűjtA lakosság ilyen “kitörő örömmel” fogadta egyébként a “felszabaditókat”

A Szlavjanszk-Donyeck-Mariupol vasútvonal egyik közót felett átivelő vasúti hidját tegnap délután felrobbantották “ismeretlenek” Értők szerint legalább két hónapra megbénult ezen a szakaszon a vasúti közlekedés.
vash

Egyébiránt tegnap a moszkvai külügy ismét – és immár a sokadik – a szokásos heti dörgedelmét tette közzé Donbassz miatt! Ezeken a menetrend szerint kiadott dörgedelmeken már jószerével minden érintett csak mosolyog. A dolgok jelenlegi állása szerint a donbasszi érintettek úgy vélik, hogy jobb lenne tán’ ha Moszkva inkább hallgatna! Mert csak kiröhögteti, és hiteltelenné teszi önmagát. (És ez még egy fölöttébb visszafogott vélemény!)
https://balrad.wordpress.com/2014/07/08/b-tervek/



Igencsak rosszul alakult a Donbasszba menesztett zsoldoshorda szénája ma délelőtt.
Délen kimondottan balul ütnek ki a dolgaik. A Népi Milicia egységei elvágták őket a fő erőiktől, és bakeritették a latrokat. Mos veszi a DNR kiválóan hasznát a Szaur-dombnak. A latorhad ha nem kap szinte órákon belül erősitést, vagy ott pusztulnak el Donyecktől délkeletre a sikon, vagy belefojtják őket az Azovi-tengerbe. A gyűrű egyre szűkebb körülöttük, és elképesztőek a veszteségeik. Pillanatnyilag egyetlen irányba mehetnének!-keletre. De hát ott meg Oroszország van. Jónéhány hordaegység már Dolzsanszkij határátkelő előtt torlódik, egy részük már a senki földjén retteg. Belegondolni is szörnyű, hogy mi vár rájuk, ha a milicia tüzérsége rájuk veti magát.
Északon-Luhanszk térségében- is rossz irányt vett a valcmani “B”-terv. Egyre inkább a milicia “B”-terve kezd érvényesülni. Egész fronton gyors mozgású csoportok “zaklatják” a zsoldosbandát, amelynek már több helyen gondja van a tüzérségi lövegek kezelésével. Személyzethiány kezd beállni. Itt is nagyon kellene valamiféle légitámogatás!-de az sincs.
Luhanszk külvárosi területeit érte néhány gránát. Sajnos négy civil életét vesztette.
Rubezsnojénál pedig a miliciák felkavarták az állóvizet. Hol itt, hol ott csapnak le gyorsan mozgó kis csoportjaik a “győzelemtől” elpilledt “felszabaditókra”. Akik időközönként néhány tankot kiküldenek a bolyból-hogy aztán végignézzék a pusztulásukat.
Donyeck körül pedig szinte tétlenül toporog a kijevi horda már napok óta. Bármennyire is igyekeznének, a tüzérségük nem tud tüzelőállásba menni, mert amint elkezdenének valamit-máris hullik a nyakukba az aknavetőgránát.
A jelentések szerint mind Északon, mind Délen nagyon komolyak a latrok veszteségei, Donyeck ellen viszont a városi harcot nem merik kockáztatni. Itteni tüzérségük meg tehetetlen.
Valcmannak könnyen meglehet, hogy egy “C”-tervre lesz szüksége. Donyeckben ugyanis egyre több páncélosra festik fel az úticélt! KIJEVBE!
(Persze ezt talán maguk a milicisták sem gondolják komolyan.)
Egy hir szerint viszont tegnap este az amerikai fél kezdeményezésére, telefonon beszélt egymással Oroszország és az USA elnöke.
Maradjunk annyiban, hogy Putyin elnök szavaitól nem igen lehetett nyugodt az álma.
Talán csak annyit a diskurzusról, hogy Oroszország elnöke “biztositotta” amerikai “kollégáját”: Oroszország fenntartja magának a jogot, hogy megvédje “valós okok fennállása esetén” Dél-Délkelet-Ukrajna oroszajkú lakosait.
Minden már csak az elnökön múlik-mondta Putyin elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov.
https://balrad.files.wordpress.com/2014/07/31c32-5139_500_300_1.jpg

https://balrad.wordpress.com/2014/07/08/valcmannak-c-tervre-lesz-szuksege/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése