2014. július 8., kedd

Az IMF nem érti, hogy mi történt az ukrán gazdasággal

Ennek fényében jelentette be az IMF, hogy Kievben maradnak, hogy a következő IMF részlet megfelelő felhasználásáról tárgyaljanak. A hír pánikot keltett az ukrán kormány körében, mert most, hogy az aranykészlet egy részét is eladták, nem igazán maradt miből finanszírozni az Oroszország és Ukrajna közti, köztársaságok elleni háborút.
Hídfő.net | Ukrajna és az IMF
Nagy valószínűséggel a hitel második részletének kifizetése a donbasszi "eredményektől" függ, ezért Porosenkóék már odaküldték magát Dimitrij Jarost is, hogy kezdjen hozzá a lakosság terrorizálásához. Nem véletlen az IMF feltétel, hiszen az ukrán gazdaság kiemelkedő ipari régiója mindig is Donyeck és Luganszk környékén volt, gyakorlatilag a mezőgazdaságon kívül az utolsó némileg prosperáló ipari területekről beszélünk Ukrajnában.
Jaros és a Jobb Szektor tagjai Karlivkánál, 2014.07.06.
Ezalatt a Reuters arról ír, hogy az ukrán gazdaság összeomlott, a hitelezők pedig biztosítékokat követelnek. Elmékeztetőül: áprilisban az IMF bejelentett egy 17 milliárd dolláros hitelt Ukrajna számára, amiből már 3.2 milliárdot utaltak is. A 3.2 milliárd nagy része azonban az "új" ukrán kormány priominenseinek a zsebében landolt, a maradékből pedig az Új-Oroszország elleni hadjáratot finanszírozták. Az ukrán pénzügyminiszter bejelentette, hogy 2014 évre -3%-os csökkenés várható a GDP-ben, azonban az IMF szerint ez -7%-ra is rúghat, ami egyenlő a teljes gazdasági összeomlással.

http://www.hidfo.net/2014/07/08/az-imf-nem-erti-hogy-mi-tortent-az-ukran-gazdasaggal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése