2014. július 29., kedd

Megint egy usa-mese

afghan_soldier_near_kabul_20140221_omar_sobhani_reuters
Hová lettek a SIGAR-nak szánt amerikai fegyverek?
Az USA kormánya beismerte, hogy a Pentagon által 2004-óta az afgán hadseregnek és rendőrségnek szánt fegyverszállítmányainak útját, sorsát nem képesek nyomon követni. Ezt John Sopko a SIGAR (Special Inspector General for Afghanistan Reconstruction) az Afganisztáni Újjáépítés Speciális Felügyelete egyik felelősének egy új jelentése tartalmazza. Bár megállapítása szerint, mivel a Pentagon illetve a DoD (Department of Defense) adatai megbízhatatlanok a jelentésben szereplő adatok sem pontosak. Jelenleg közel 750.000db fegyvert nem találnak. Ezek között százezres nagyságrendben vannak puskák, géppisztolyok és más kb. 465.000db kézifegyver.
Egy 2010-es törvény értelmében a Pentagon által létrehozott adatbázisok (SCIP és OVERLOAD) alkalmatlannak bizonyultak, úgy hogy jelenleg egy részleges kézzel írott listából próbál kiokosodni az audit. Például a 2009-ben küldött mintegy 46.000db fegyver sorozatszámát a mai napig nem jegyezték fel, ezért követhetetlen a fegyverek sorsa.
A Pentagon szóvivője Bradlee Avots őrnagy (07.27-én) vasárnap írt egy e-mailt, a BuzzFeed-nek melyben az afgán kormányra keni a felelősséget, ha a fegyverek nem ott vannak, ahová a Pentagon és a Védelmi Minisztérium állítása szerint lenniük kellene.
SIGAR – a fekete lyuk
E hír mellé óhatatlanul odakívánkoznak a korábban megjelent látszólag össze nem függő információk is.
Korábban úgy értesültünk, hogy a szinte semmiből előkerült ISIL (ISIS) melynek vagyona 2 milliárd dollárra rúg a hivatalos USA támogatáson túl nem hivatalos úton (CIA közreműködéssel végrehajtott) bankrablással, és más fedett módszerekkel megvalósított pénzügyi támogatásban részesül az atlantistáktól. Lehet, hogy az állítólagosan eltűnt fegyverek közül is náluk landolt ez az.
Az ISIL terror szervezet elfoglalta a főbb iraki olajmezőket, melyek hozamát be is söpri.
Hatalmát Irakon túlra is igyekszik kiterjeszteni.
Mint halljuk a bakui olaj lelőhelyeket is sajátjuknak tekintik, akárcsak a szír és kurd területeket.
Vagyis a pénz paripa fegyver már megoldott az ISIL számára.
A SIGAR-ra visszatérve ebben a fekete lyukban nem csak a fegyverek tűnnek el nyomtalanul. Például az Államok Mezőgazdasági Minisztériuma mintegy 34.400.000dollárt szánt az afgán szója projektre. A baj az, hogy a fránya afgánok semmiféle érdeklődést nem mutattak mindeddig az USA szója projektje iránt.
Persze az AVIPA+ projekt 200.000.000dollárja is csak úgymond leosztott pénz maradt, látszólag nem hasznosult.
Afganisztánba az amerikai milliók a legkülönbözőbb célokra dőlnek be, illetve bizonyos mennyiségben nyomuk is vész, és hasznosulásuk sem egyértelmű, (sőt az úgynevezett égető gödrök például kifejezetten környezetszennyezők)
Ami viszont tagadhatatlanul virágzik Afganisztánban, az a máktermelés. Mely iránt a fogadkozások ellenére sem csökken az érdeklődés, ahogyan az ópiumtermelés haszna is jó részt nyugatra vándorol.
Elmondhatjuk, hogy az afgánoknak juttatott dollármilliók búsásan megtérülő befektetésnek bizonyulnak.
Amerikai_tengerészgyalogos_mákföldön_us_marine_patrols_through_a_poppy_fieldA máktermelés évről évre nő, 2012-ben már 36%-al nőtt a megelőző évhez képest, ezzel pedig az ópiumgyártás 5500tonnára emelkedett. Az amerikaiak eddigi jelenlétén a „békefenntartók” 2014-re tervezett távozása mit sem változtat, mert van épp elég projekt, melynek leple alatt minden marad a régiben.
Káosz elmélet
Mint tudjuk, a látszólagos káoszban bizony van rendszer.
Ezért nem is hisszük, hogy az amerikaiaknál ekkora kupleráj lenne a fegyver és egyéb nyilvántartások környékén. Elég, ha csak az amerikaiak (NSA, CIA, stb.) világméretű lehallgatásaira, adathalászatára és adatgyűjtésére gondolunk. Inkább hisszük, hogy ismét egy fedett (titkos) műveletről van szó, sem mint az amerikai adatnyilvántartás bénaságáról.
territory iraq graphic blast in tikrit PAPER ISIS CORRECTEDTovábbá meggyőződésünk az is, hogy az Afganisztánba vándorló, vagy állítólag vándorló pénz, fegyver kapcsán valójában nem csupán egy igen jövedelmező projektről van szó, hanem az ISIL további felhasználásának tervéről is, mely végső soron pontosan illeszkedik a most kialakulóban lévő világháborús tervekbe és Oroszország elleni tervezett háborúba, ahol mindenkinek megvan a leosztott szerepe és feladata.
Erről már ejtettünk szót, de még fogunk is.
Cathair Donegal /Audie – Szabad Riport
forrás: BuzzleFeed Politics/SIGAR
Bal-Rad komm: …”nem is hisszük, hogy az amerikaiaknál ekkora kupleráj lenne a fegyver és egyéb nyilvántartások környékén. Elég, ha csak az amerikaiak (NSA, CIA, stb.) világméretű lehallgatásaira, adathalászatára és adatgyűjtésére gondolunk. Inkább hisszük, hogy ismét egy fedett (titkos) műveletről van szó, sem mint az amerikai adatnyilvántartás bénaságáról…”
Szóval akkor Amerika bármikor szállíthat fegyvereket, bárkinek és bárhová, – ez csak Oroszországnak nem megengedett, – szerintük. – Különösképpen akkor nem, amikor a saját szláv testvéreit akarja megsegíteni, a kijevi liberál-fasiszta hatalommal, és magával Amerikával szemben. – Na, ez az igazi kettős mérce.
Ezek a nyugati vezetők ott tévednek, de hatalmasat, – hogy azt hiszik; a világ úgy működik, ahogyan ők akarják. – És, ha valami mégsem úgy megy, – akkor a problémákat pénzzel, vagy erőszakkal szándékoznak kiváltani.
Nem ismernek mást, csak a pénz és a fegyver hatalmát, – s ez is lesz a vesztük. – A pofátlan, pökhendi, erkölcstelen disznók, – nagyot néznek majd, ha a saját népük népük söpri el őket, – az erkölcs és a megtisztulás felcsapó áradatában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése