2014. július 29., kedd

KÁRPÁTALJA MOZDUL!

Az Amerikabérenc kijevi latorhatalom “részleges” katonai mozgósitási akciója ellen tiltakozik ma Kárpátalja több települése.
Munkácson mintegy nyolc-kilencszáz fős “asszonykórus”-persze némi férfikisérettel-követelik a hadkiegészitő parancsnokság épülete előtt, hogy fiaikat, férjeiket ne vezényeljék Donbasszba.
Kárpátalja valcmanista helytartója az elégedetlenkedést az ellenség kezemunkájának tulajdonitja.
Valerij Luncsenko szerint külföldről szervezik a Kárpátalja destabilizálását célul kitűző titkosszolgálatok és fölforgató elemek a mozgósitás elleni akciókat.
A Csap-Kijev főútvonalat már második napja blokkolják részlegesen a tiltakozók Beregrákosnál.
A demonstrációkkal csak egyetlen baj van!
Az, hogy csak a behivások-a részleges mozgósitás-ellen tiltakoznak. Ezidáig sajnos háborúellenes hangok még nincsenek. A demonstrálók nem a donbasszi népirtás és háború ellen tiltakoznak, hanem hozzátartozóik KIKÉPZETLENÜL A FRONTRA VALÓ KÜLDÉSE ELLEN!
Talán hamarosan eljön az az idő is, amikor Kárpátalja népe rádöbben az igazságra!

https://balrad.wordpress.com/2014/07/29/karpatalja-mozdul/

Kedd délután Luncsenko Ungváron találkozott a kárpátaljai civil szervezetek és a média képviselőivel, valamint a hadseregbe behívott tartalékosok hozzátartozóval, hogy tájékoztassa őket a "részleges" mozgósítással kapcsolatos kárpátaljai helyzetről, miután heves tiltakozás kezdődött a megye tucatnyi településén útlezárásokkal, Munkácson és Beregszászon több száz fős tüntetéssel. Hiszen a kijevi "elit" csak részlegességről beszél, holott a helyi lakosságnak nincs olyan nemzetiségi családja, akik ne volnának érintettek.

Éljen Kárpátalja: Polgári engedetlenséget!

A tanácskozáson a megye vezetője bejelentette, hogy - Kárpátaljáról a mozgósítás során ugyan több ezer behívót kézbesítenek majd a tartalékosoknak, de csak két és félezer besorozottat küldenek a kelet-ukrajnai terrorellenes műveleti övezetbe. Ez könnyen kiszámolható, hogy a néhány százezres magyarajkú lélekszámból átlag 4fő/család számítással hányad részüket érinti... amelyekben fiúgyermek található!
"A legjobbak legjobbjait és elsősorban az önként jelentkezőket fogják a feladatra kiválogatni" - tette hozzá. Reméljük a híres magyar becsület egyetlen egy önkéntest sem szűl zsidózsoldba a keleti tömb ellen!!!
A találkozón részt vett Valerij Packan, a félzsidó Udar (Ütés) párt kárpátaljai parlamenti képviselője, aki elmondta, hogy a megye 13 járásából 200-200 tartalékost, falvanként 5-10 főt fognak a hadseregbe behívni. Ugyanakkor a hadkiegészítő parancsnokságoknak minden hadköteles korú személyt nyilvántartásba kell venni, hogy tudjuk, hányadán állunk – emlékeztetett.
A Kárpátalja négy járására kiterjedő útlezárásos tiltakozó akciókkal kapcsolatban Luncsenko kijelentette:
...ha még egy napig nem tudtuk volna kezelni a helyzetet, akkor annak ellenőrzése kicsúszott volna a kezünkből.”
Emlékeztetett arra, hogy a kelet-ukrajnai helyzet destabilizációja is útblokádokkal kezdődött.

Gölöncsér Miklós

Tömeges behívók magyaroknak - Kárpátalja forrong


Az MVSZ sajtószolgálatának legfrissebb értesülései szerint tömegesen érkeznek a katonai behívók kárpátaljai magyar férfiak nevére. Több kárpátaljai településen forronganak az emberek.

Most fontosabb, mint valaha, hogy a magyar nemzet megszólaljon és hallassa a hangját: Ne vigyék a kárpátaljai magyar fiatalokat ágyútölteléknek az ukrajnai konfliktusokba!

Bótrágyra, Haranglábra és Újbótrágyra állítólag 80 behívó érkezett.
Muzsalyban 300-an tüntettek, átmenetileg lezárták az utat. Kígyóson az asszonyok, lányok utcára vonultak, és a háború ellen tüntettek.

scontent-a-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/l/t1.0-9/10455096_664602196943237_5677475738121152692_n.jpg


Többen Beregszászban is szándékoznak tüntetni. Ukrajnának nincs erkölcsi alapja a kárpátaljai magyarokat háborúba vezérelni, hiszen ez az állam a történelem során sohasem védte meg fegyverrel a kárpátaljaiakat. Különben is, a kárpátaljai magyarok és ruszinok teljesen szabályos népszavazás keretében mondták ki 1991-ben, hogy különleges státust kérnek Ukrajnán belül - emlékeztetett az I. világháború hivatalos kitörésének 100. évfordulóján Budapesten, a Hősök terén mondott beszédében Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke. (MVSZ Sajtószolgálat nyomán)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése