2014. július 29., kedd

Joggal aggódik Kijev a lelőtt Boeing miatt? - Nyilatkozott a német médiának a maláj gépet lelövő ukrán Szu-25 pilótája


Egy Szu-25-ös csatarepülőgép ukrán pilótája a Wahrheit für Deutschlandnak adott interjújában felelősséget vállalt a malajziai utasszállító repülőgép lelövéséért. A pilóta elmondta, hogy július 17-én a repülőgép kétcsövű 30 mm-es ágyújából nyitott tüzet a Boeing 777-esre, valamint hogy az ő gépe látható az orosz védelmi minisztérium által bemutatott műholdas felvételeken. A malajziai repülőgép közelében orosz megfigyelési eszközök észlelték a Szu-25-ös jelenlétét a gép lelövésének idejében. Ezen felül a későbbiekben előkerült, a roncsokról készített képek is arról tanúskodnak, hogy nem Buk rakéta, hanem a Szu-25 által használt fedélzeti ágyú ütötte sérülések vannak a repülőgép maradványain.
Az interjú nyilvánosságra jutásának körülményei kérdésesek, azonban a Wahrheit für Deutschland honlapja az utóbbi három napban túlterheléses támadás alatt volt, elképzelhető, hogy megpróbálták eltussolni az ügyet. Az interjú azonban idő előtt elterjedt a német médiában, így a nyilvánosságra hozott információt nem tudták eltüntetni.
A Wahrheit für Deutschland egyben lehozott egy olyan cikket is, amiben most a nyugati médiában egyedülálló módon ismertette - ahogy ők mondják - az "orosz álláspontot". Vagyis, hogy Janukovics elnök soha nem mondott le, hanem Ukrajnában fegyveres hatalomátvétel történt, és az országban maradt képviselőknek még annak ellenére sem volt meg az elnök leváltásához szükséges 75%, hogy a képviselőket tömegesen megfélemlítették és fenyegetések, zsarolás hatására szavaztak az államfő "felelősségre vonásáról". Igaz, az oldal a "putyinisták fő érveiként" említette mindezt, de nyugaton mindezidáig teljes médiacsend volt érvényben az ukrán események kapcsán, még annyit sem engedtek meg maguknak, hogy saját hazugságaikon felül a "másik fél álláspontját" ismertessék.
Az ukrán pilóta vallomása, és a médiacsenddel való részleges szakítás nagyon hamar felforgathatja a nyugati országokat, ahol az emberek mindeddig abban a hitben voltak tartva, hogy az Ukrajnában lezajló forradalom az ukrán nép akaratából, spontán módon történt, a maláj gépet pedig az oroszok lőtték le. Egy ilyen vallomást követően igen nehéz lesz mondvacsinált ürüggyel az orosz felkelőket háborús bűnössé nyilvánítani.

http://www.hidfo.net/2014/07/29/nyilatkozott-nemet-medianak-malaj-gepet-lelovo-ukran-szu-25-pilotaja


A http://wahrheitfuerdeutschland.de/?p=3622 botrányos dolgot tett.
Kirakta egy ukrán pilóta vallomását. Ez az ukrán pilóta azt állitja, hogy ő maga volt az, aki a légierő pilótájaként, egy Szu-25-ös gépágyújával lelőtte a malaj Boeinget.
Az oroszország által közzétett-a műholdképek alapján készitett-animációk ezt az akciót ábrázolják, a pilóta szerint elképsztően valósághű módon. (A nemzetközi sajtó a megjelenést követően azonnal Putyin kis győzelméről cikkezett-aznap. Utána már nem!)
Ez a pilóta elmondta, hogy 30milliméteres űrméretű fedélzati gépágyújával nyitott tüzet az utasszállitóra, amely ennek következtében zuhant le. Ezt a variánst erősiti meg az EBESZ szakértőinek első szemrevételezését követő megállapitás is, amit az ukrán származású Michael Bochurkiv tett.
“A laikus számára is nyilvánvaló, hogy a gép törzsén olyan golyóütötte lyukak vannak, mint amikor egy géppisztollyal lőnek.”
A német honlap linkje:  http://wahrheitfuerdeutschland.de/?p=3622
Maga az eset mindettől függetlenül nem kis fejtörést okoz. Most akkor rakéta volt?-vagy repülőgép fedélzeti gépágyúja.
Ha gépágyú volt!-tiszta ügy! Vita tovább nem lehet!
Ám a fekete dobozok tartalmáról tegnap kiadott közlemény rakétát emlit. Ennek a jelentésnek az alapján pedig tovább lehet szövögetni a “terrorista támadás” ötletét.
És akkor mi van az eddig meg nem nevezett “lázadóvezér” állitásával, miszerint a milicisták lőtték le a gépet?!
Lehet azért nem nevezik meg, mert nincs?!


Kijev el akarja pusztítani a lelőtt maláj gép roncsait

Vitalij Csurkin, az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó orosz képviselője kijelentette tegnapi ülésükön; Kijev arra törekszik, hogy elpusztítsa a lelőtt maláj repülőgép ügyében bizonyítékként szolgáló roncsokat.
Hídfő.net | Vitalij Csurkin
A képviselő felrótta Kijevnek; Porosenko megígérte, hogy tárgyalnak a milíciával, és a roncsok körül egy demilitarizált területet hoznak létre, hogy ki lehessen vizsgálni az eseményt. Porosenko bejelentésének másnapján az ukrán hadsereg éppen az adott területen kezdett nagyszabású támadásba, és tüzérséggel lőtte a gép roncsainak körzetét. Mikor ezt a média felrótta a hadseregnek, azt a választ kapták, nekik parancsuk van rá, hogy a területet szerezzék meg a milíciától.
Vitalij Csurkin tényként közölte, hogy emiatt az eljárás miatt Kijevet rendre kell utasítani, mert azok a lépések, amelyeket megtesz, ellenkezik az ENSZ BT 2166-os határozatával, amely arra vonatkozik, hogy mindkét fél állítsa le a harcokat ezen a területen, míg a kivizsgálás megtörténik. A milícia kijelentette; mivel nincs félni valójuk a kivizsgálástól, közreműködnek. A kijevi junta vezetése is ezt nyilatkozta, - ennek ellenére pont ellentétesen cselekszik. Ezáltal Kijev igyekszik megakadályozni a kivizsgálást, és katonai akciói megsemmisítik a bizonyítékokat.

http://www.hidfo.net/2014/07/31/kijev-el-akarja-pusztitani-lelott-malaj-gep-roncsait

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése