2014. július 30., szerda

Már nem élhette meg felmentését az öreg magyar

- Önvédelemből verte agyon a betörőt a bácsi -

“Hernádszentandrás – Jogos önvédelemből verte halálra a rá támadó betörőnőt még januárban H. Ferenc (†76)” – irja a Blikk.

“A kisnyugdíjasra otthonában rontott rá B. Ödönné (†56), és késsel hadonászva a férfi összekuporgatott pénzét követelte. Ferenc azonban piszkavasat ragadott, hogy megvédje magát és értékeit: a bácsi többször lesújtott támadójára, aki belehalt sérüléseibe. A rendőrség ezért emberölés gyanúja miatt kezdett nyomozni.
– A megyei főügyészség megszüntette ügyfelem ellen a büntetőeljárást, mert megállapították a jogos önvédelmi helyzetet – tudtuk meg Beregszászi Bélától, a nyugdíjas férfi ügyvédjétől. Az ítélet azonban későn jött: H. Ferenc képtelen volt tovább cipelni a terhet, és azt sem várta meg, hogy kiderüljön az igazság, még március elején felakasztotta magát.
2013 júliusától a jogalkotók a megtámadottak oldalára álltak. Így ha a betörő éjjel, esetleg fegyveresen vagy társaival ront ránk otthonunkban, akár ­fegyverrel is megvédhetjük magunkat.”
Kivéve, ha rendőrség másképpen gondolja! És bizony az esetek nagy részében ezt teszi, ha kiderül, hogy az elkövető cigány származású. Akkor az öreg magyarnak már nincs joga megvédeni magát, – még akkor sem, ha az első ütés után a támadó asszony kezéből kirepült kés után előkerül egy másik, s feltett szándéka a támadónak, hogy megöli az öreget. – Mert bizony nem egy, hanem két kés volt a támadó nőnél. – Aki majd 20 évvel volt fiatalabb az öregnél.
Csakhogy az ilyen esetek elbírálása közben, amikor öregező cigány az elkövető, – úgy látszik a rendőrtisztviselők egy részérnél munkálni kezd a rasszizmus, – na nem a romékkal, hanem a magyarokkal szemben.
Felháborító és vérforraló, hogy a bácsi nem élhette meg a felmentését. – Összeomlott lelkileg, – melyben a támadó családjának folyamatos fenyegetőzése, és a rendőrség igaztalan eljárása is közrejátszott. – Aki még arra sem volt képes, hogy a további zaklatásoktól megvédje az öreget.
Bocsánatot kellene kérniük hivatalosan és nyíltan ezért az öreg családjától. – Ez a minimum!
Amúgy pedig végül ez ítélet arra bíztat mindenkit: Ne hagyja magát az éjszaka alattomban fegyverrel érkező támadóval szemben! – Mindenkinek joga van megvédeni magát, – akár tetszik ez a rendőrségnek, – vagy néhány liberális roma fajvédőnek, akár nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése