2014. július 30., szerda

Donbasszi harci helyzet

Okos ember más kárán tanul-a hülye a sajátból sem!
Nyalókakirály a hadi udvartartása ismét katasztrófába vitte zsoldosait. A kijevi latorhatalom ismét gondoskodott arról, hogy a Szaur-Mogil emléke egy életre belevésődjön Galicia jónéhány családjának agyába.
Legalábbis azon zsitomiri és Voliny-régióbeli családok agyába, akik hozzátartozói a Zsitomiri 95. és a Novograd-Volinyi 30. gépesitett brigádokban vállalták némi pénzecskéért az oroszirtást Donbasszban.
A két latorhordát-nem tanulva az alig egy hónappal ezelőtti “Fekete Nap” történéseiből-ismét a Szaur-Mogil bevételére ösztökélték. A zsoldosok mentségére szolgáljon, hogy az egy hónappal ezelőtti katasztrófáról még csak nem is hallottak. Hát mentek a dombot elfoglalni. Bár jónéhány környékbeli-akik a Jóistennek sem hajlandóak elköltözni a háború kellős közepéből-megemlitették nekik, hogy a Szaur-Mogil környéke az bizony úgy jó harminc kilométer sugarú körben igencsak ártalmas tud lenni a valcmanisták egészségére!-nem hittek nekik. Vad lövöldözések közepette iramodtak a domb felé.
Az akciójukat ma kora reggel inditották. Ottani idő szerint hét órakor! Délben a vezénylő parancsnok konstatálhatta: elfogyott a horda.
Zsitomir és Novograd-Voliny igen sok családja felkészülhet az értesités érkeztére.
A Szaur-Mogilnál éppen darálás alatt lévők megsegitését a levegőbe parancsolt latorlégierő meg sem kisérelte. Viszont Krasznüj Lucs bombázását kivitelezték. A nagy magasságból ledobott két bomba közül az egyik a városon kivül robbant, és kárt nem okozott. A másik viszont célt ért. Három civil azonnal meghalt, nyolcan megsebesültek.
Pervomajszknál nagyon heves csata dúl. A zsoldosok technikai és létszámbeli túlereje kezd érvényre jutni. Ugyan rendkivüli veszteségeket szenvednek, de a védők sorai is gyérülnek. Magyar idő szerint délig már öt milicista elesett, és tizenhatan megsebesültek. A beszámolók eddig legalább hat elpusztitott latortankról, és ugyanannyi páncélozott szállitójárműről szólnak.
A kinyikkant zsoldosok száma nem ismert mindezidáig, de feltételezik, hogy a bokros terepen igen sok hulla lehet. A városért jelenleg is utcai harc folyik. A népfelkelők valószinűleg feladják a várost, ám kivonulásukig még jónéhány bérgyilkos fogja kiadni a páráját Valcmanért Pervomajszkban.

https://balrad.wordpress.com/2014/07/30/donbasszi-harci-helyzet/
Valcmannal újabb rossz hirt kellett ma reggel közölni donbasszi referensének.

A Donyeck-régióhoz tartozó Harcizk fölött a “terroristák” megint lelőttek egy az udvari légierő állományába tartozó repülőgépet.

Szemtanúk ma kilenc órakor robbanást hallottak a fejük fölött. Láttak egy zuhanó repülőgépet, meg 6-8 ejtőernyőt.


Szép az idő! Most ajánlatos csak igazán siklóernyőzni! A földetérés miatt meg kimondottan izgalmas! Sose tudni, milyen a földi fogadóbizottság hangulata?!

https://balrad.wordpress.com/2014/07/30/koran-kezdtek-ma-donbassz-folott-a-valcmanista-ejtoernyosok/
A Luhanszk-régió Sztukalovo Balki járásában egy valcmanista útzárjánál feltartóztattak a bérgyilkosok egy menetrend szerint közlekedő autóbuszt, és két személyautót.
Ezt követően a felsorakozott pribékek tüzet nyitottak mindhárom járműre. Az akcióban legkevesebb harminc fegyvertelen civilt megöltek.
Ma délelőtt Sahtyorszknál a népfelkelők befejezték az “utómunkálatokat” is. Valcman latorhordája szombaton tört be Sahtyorszk külvárosába.
proh
125 nehéz technikai eszközt, és eddig összeszámoltan 840 pribéket semmisitettek meg a milicisták. A latorroncsok átvizsgálása még meg sem kezdődött. A bennük lévő összeégett bérgyilkosok összeszámlálása meglehetősen bonyolult lesz, és erős gyomrot is igényel majd a “leltártbizottság” tagjaitól. Fjodor Berezin a történteket a Nagy Honvédő Háború Prohorovkánál lezajlott ütközetéhez hasonlitotta.
Információk szerint meglehetősen sok – fegyvereit elhányt lator kódorog félőrülten vagy sebesülten a környék erdeiben-bozótosaiban. Néhányat a környékbeliek már “vasvillára” kaptak. A DNR miliciái parancsot kaptak a befogottakkal való emberséges bánásmód alkalmazására. Ugyancsak felszólitották a civileket, hogy ne bántalmazzák a kóborlókat, csak ejtsék őket foglyul, és jelentsék. A sebesülteknek pedig nyújtsanak a lehetőség szerint orvosi segitséget.
Sahtyorszknál harminkettő milicista esett el a végleges adatok szerint.

https://balrad.wordpress.com/2014/07/30/ujabb-valcmanista-haborus-bunteny-es-egy-leltarjelentes/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése