2014. július 30., szerda

Lerombolják a közműveket a Gázai övezetben

Nincs se villany, se víz a Gázai övezetben, miután az izraeli haderő hétfő éjjel elkezdte az infrastruktúra szétbombázását és lerombolta az övezet egyetlen erőművét. Ma reggelre több mint másfélmillió ember maradt áram és ivóvíz nélkül, miközben a bombázásokban templomok, kórházak és iskolák is megsemmisülnek. A szárazföldi offenzívának kedden napnyugtáig újabb 128 civil áldozata volt.
Csapást mértek egy ENSZ-fenntartású iskolára is. Az osztálytermekben korábban olyan menekülteket szállásoltak el, akiknek az otthonait már lerombolta az izraeli haderő.  A helyi források húsz halottról számolnak be, valamint legalább ötven sérültről.
Hídfő.net | Iskolát romboltak le Gázában
A helyiek beszámolója szerint mindenki a mecsetből tért vissza, amikor a lövedékek becsapódtak, a támadást akkora időzítették, amikor az épület zsúfolásig telt. Az erőműre mért csapás miatt a kórházak áramellátása is tartalék áramfejlesztőkről megoldott, ami pár napnál nem bírja tovább.
Az izraeli hadsereg július 8-án indított offenzívájában már több mint 1200 civil vesztette életét. Az utóbbi években ez a harmadik alkalom, hogy az izraeli hadsereg porig rombolja a gázai övezet infrastruktúráját, amit utána nemzetközi segélyekből kell újjáépíteni.


http://www.hidfo.net/2014/07/30/leromboljak-kozmuveket-gazai-ovezetben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése