2014. július 25., péntek

Hollandia beküldi a csapatokat dél-kelet Ukrajnába

Negyven holland katonát küldenek dél-kelet Ukrajnába, hivatalos indok szerint a Boeing-777 áldozatainak keresésére. Mark Rutte miniszterelnök bejelentette, hogy a katonák nem visznek fegyvert, és nem vesznek részt a biztonság szavatolásában a katasztrófa helyszínén. A bejelentést követően az is nyilvánosságot kapott, hogy 100 ausztrál rendőrt küldenek a helyszínre. Ők azonban visznek fegyvert is, emellett a "biztonság szavatolásában" is részt vesznek. Jelenleg az Ausztrál Szövetségi Rendőrség 90 fegyverese várakozik Londonban, ők is dél-kelet Ukrajnába mennek, de előbb csatlakozik hozzájuk a fent említett 100 fő. Emellett a 40 "fegyvertelen" holland katona mellé 23 (fegyveres) nyomozót is kirendeltek.
...a többi holland pedig már a gép lezuhanása előtt az ukrán-magyar határon várakozott.
Máris egy újabb nyugati nemzetközi beavatkozás képe rajzolódik ki előttünk, amit ilyen-olyan humanitárius indokra hivatkozva hajtanak végre. Adott 40 holland katona, aki "nem vesz részt a biztonság szavatolásában" (vagyis részt vesznek a harcokban, de eközben a civilek testi épségére nem ügyelnek), mintegy 200 ausztrál fegyveres, aki a későbbiekben "részt vesz a terület biztosításában", vagyis egy olyan területet hoznak létre dél-kelet Ukrajnában, ami nyugati fegyveresek ellenőrzése alatt van. Eközben az Egyesült Államok mintegy 200 "biztonsági szakértője" tevékenykedik a térségben. Ebből kettőt már lelőttek Luganszk területén, az ottaniak nem kértek amerikai típusú biztonságot. Mindemellett továbbra sincsenek információk arról, hogy összesen hány amerikai zsoldos tevékenykedik az országban magán katonai vállalatok formájában. Azt azonban tudni lehet, hogy a dél-keleti régiókban harcoló szláv önkéntesek még nem nagyon találkoztak ukrán katonával, az ellenség többnyire nyugati, a katonák angolul beszélnek.
A korábbi NATO-beavatkozások tapasztalatából már akkor tudni lehetett, hogy Hollandia kulcsszerepet játszik majd a Luganszk és Donyeck elleni offenzívában, amikor bejelentették, hogy a lezuhant gép utasainak nagy része holland volt. Miért küldött Hollandia több száz páncélost az ukrán határhoz (Magyarországra) hadgyakorlat címén hónapokkal azelőtt, hogy lezuhant a malajziai gép dél-kelet Ukrajnában? Ami Ukrajnában zajlik, az nyugati megszállás. A nyugati országok pedig továbbra sem mutatnak kiemelkedő kreativitást a háborús ürügyek és a megszállás koholt indokainak kreálása terén.


http://www.hidfo.net/2014/07/25/hollandia-bekuldi-csapatokat-del-kelet-ukrajnaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése