2014. július 25., péntek

Feltörték az EKB egy külső szerverét

Közleményt adott ki az Európai Központi Bank, miszerint hackerek személyes információkhoz fértek hozzá a szervezet egy adatbázisából. Az egyelőre ismeretlenek által elkövetett támadás során az EKB alkalmazottainak kapcsolati információit szerezték meg, valamint személyes elérhetőségeket.
A támadás célpontja állítólag egy külső adatbázis volt, nem az EKB központi nyilvántartása. Egy a konferenciák és üzleti események regisztrációit kezelő nyilvános weboldal szerveréhez hozzáférve jutottak hozzá a személyes jellegű információkhoz. Ez egy könnyen elérhető támadási felület volt, mivel az EKB konferenciáira, egyéb eseményekre a résztvevőknek személyes adataikat megadva kell regisztrálniuk, így a bizalmas információ gyakorlatilag kirakatba volt téve. Annak ellenére, hogy a támadás egy az EKB központi rendszereitől elkülönített szervert érintett, a beavatkozás sikeres hálózati információszerzés volt. A behatolók értékes adatokhoz jutottak, melyeket az EKB bizalmas információinak megszerzésére használhatnak fel, a folyamatokban részt vevő egyének "megkeresésén" keresztül.
A közlemény szerint az EKB mindvégig nem észlelte a beavatkozást, a szerver feltöréséről egy üzenetből értesültek, amelyben ismeretlenek a lopott információk visszatartásáért cserébe anyagi juttatásokat követeltek.

http://www.hidfo.net/2014/07/25/feltortek-az-ekb-egy-kulso-szerveret

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése