2014. július 25., péntek

Donbassz-Ukrajna

A mai nap harci eseményei közül Gyebalcsevo emelkedik ki. A Donyesktől mintegy ötven kilométerre keletre fekvő várost érezhetően jóval visszafogottabban kerülgeti a latorhorda, mint néhány napja. Az Északkelet-donbasszi “zsák” megteltének hire  óvatosságra inti őket.
De azért nem tudták megállni, hogy mára virradóan ne lőjék  a várost. Az egyik lakóház romba dőlt A 80 éves háziasszony szörnyet halt.
Egy tüzérségi gránát becsapódott a  milicia egyik posztjára, de nem robbant fel. Ettől úgy felidegesedtek a milicisták, hogy fellármázva társaikat, összehangolt támadást inditottak a “csendháboritók” ellen. Két KAMAZ, egy önjáró tarack és kettő BMD bánta a dühüket. Hogy hány lator került le a zsoldlistáról?-nem tudni. Legalább négy.
gyeb
A várost ért belövések ellenére az üzemei-vállalkozásai dolgoznak. A vizellátás akadozik, de az áram és gázszolgáltatás mindenütt működik.
Gorlovkát ma ismét lőtte a zsoldostüzérség. Csupán anyagi károkat tudtak ma szerencsére okozni, de erre ráment két “GRAD”-juk és egy tank, amely valahogy nagyon közel keveredett a város szélső házaihoz. A két “Katyus” körül hat, a tankban három lator sült meg.
Harkovból viszont pánikszerűen evakuálják már második napja a városban működő haditechnikai javitóbázist. Itt gyártják és javitják a harckocsikat, és egyéb páncélozott járműveket a hadsereg számára.
Bevadult a kijevi hiénafalka. 1,5 százalék mértékű hadisarcot kell minden ukrán magán-adóalanynak a jövőben fizetni, a katasztrofális helyzetbe jutott költségvetés megsegitésére, hogy a donbasszi népirtást finanszirozni tudják. Ugyanakkor a zsoldosok meg értetlenkedve húzogatják bankkártyájukat az ATM-ekből. Nem érkezik a zsold.
A rosztovi ukrán konzul tegnap azt jelentette ki az orosz városban, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. Főnöke ma Kijevből viszont azt kérte a Donbasszal határos Rosztovi-régió hatóságait, hogy legyenek könyörületesek és humánusak a határon gyűrűbe zárt, és Oroszország területére átmenekülő sebesült latorjaikkal szemben. Nyújtsanak számukra orvosi ellátást. (Ezt eddig is megtették-KÉRÉS NÉLKÜL IS-de még csak azt sem kapták Kijevtől, hogy szpasziba!)
Az Interpol körözési listájára ma fölkerült a zsidóhiéna Dmitro Jaros, a “Jobb Szektor” alfakanja.
jar

https://balrad.wordpress.com/2014/07/25/donbassz-ukrajna/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése