2014. július 28., hétfő

Forradalom, polgárháború, háború - a nyugati szóhasználat gyorsan változik

Navi Pillay, az ENSZ emberi jogi főbiztosa kijelentette; meg fogják találni, kik felelősek a maláj gép lelövéséért, és bíróság elé állítják őket. A főbiztos egyben háborús bűncselekménnyé nyilvánította a maláj repülőgép lelövését.
Alig pár nappal ezelőtt a Nemzetközi Vöröskereszt is bejelentette, hogy Ukrajnában "polgárháború" zajlik. Az országban február vége óta van háborús helyzet, ami a nyugati zsoldosok beszivárgásával és civil viseletben megkezdett utcai harcaival kezdődött Kijev központjában. Ennek ellenére mostanáig nem beszéltek se ukrán háborúról, se polgárháborúról. Ehelyett forradalomról beszéltek. Mindez a nyugati propaganda része, mert azt a benyomást akarják kelteni, hogy a nyugati felforgatást a nép egésze akarta. Azt a benyomást akarják kelteni, hogy a háború az orosz többségű területek kiszakadásával kezdődött, pedig Ukrajnában február óta háború van.
A háború nem Donyeckben, hanem Kijevben kezdődött
Most változott a szélirány: az a tény, hogy a nemzetközi szervezetek polgárháborúvá, háborúvá nyilvánítják a helyzetet, előfeltétele annak, hogy háborús bűnökről beszélhessenek az orosz felkelők kapcsán. Háború nélkül ugyanis háborús bűnök sincsenek, a békeidőben elkövetett háborús cselekményt rendszerint terrorizmusnak nevezik. Az első lépés megtörtént: azzal, hogy a főbiztos bejelentette, a maláj gép lelövése háborús bűn, kifejezték, hogy az orosz felkelőket háborús bűnösökké akarják nyilvánítani. Márpedig egyértelmű, hogy egy nyugaton lefolytatott vizsgálatnak mi lesz az eredménye: a gépet nyilvánvalóan a szakadárok lőtték le, akik háborús bűnösök.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter elmondta, számítani kell arra, hogy a maláj gép lelövését a nyugat az Ukrajnával kötött NATO megállapodásokkal akarja összekapcsolni. Vagyis beigazolódni látszik, hogy a maláj gép lelövése egyszerű háborús ürügy, amivel emberi jogi, nemzetközi jogi alapot akarnak teremteni egy újabb NATO beavatkozásra.


http://www.hidfo.net/2014/07/28/forradalom-polgarhaboru-haboru-nyugati-szohasznalat-gyorsan-valtozik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése