2014. július 28., hétfő

A hétvége elteltével a valcmanista zsoldoshorda elkeseredett támadást inditott-nem ám a katlanba zárt cimborák kimentésére-hanem Sahtyorszk elfoglalásáért.

A bányászváros stratégiai jelentőségűnek számit a Boeing-roncsok megközelithetősége miatt. Sahtyorszkban viszont a népfelkelők vannak birtokon belül. Tegnap este mintegy negyven BTR, BMP, és könnyű tankok fedezete mellett egy egész buszkaravánnyi bérgyilkos érkezett a városhoz, és ma reggel behatoltak a város egyes külső részeibe. A milicisták természetesen fölkészültek az illő fogadtatásra. A város néhány részén utcai harcok bontakoztak ki, amelyek során a horda visszahátrált kiindulási pontjaira. Tankjaik csak tisztes távolból lövik a lakóépületeket, azok közé be nem merészkednek. Veszélyes terep egy város. A lakosság többsége a pincékbe menekült. A harcok hevessége magas fokú, az áldozatok száma még nem ismert.
A katlannál viszonylagos csend van, orosz oldalon viszont a munkába temetkeztek a mentősök. “Ezerrel” zajlik a sebesült ukránok kiszállitása egy humanitárius folyosón keresztülOroszország területére, ahol már kórháztáborokat voltak kénytelenek az orosz hatóságok létesiteni, a kórházi helyhiány miatt.
Tegnap Igor Sztrelkov védelmi miszter aláirásval kihirdették azt a parancsot, amely a fehér zászlóval-vagy arra utaló szimbólummal-jelentkező ukránokkal való emberséges bánásmódra utasitja a miliciákat.
Gorlovkát az éjjel is és ma délelőtt is lőtte a latortüzérség. A támadásoknak ma reggelig mintegy 80 civil halottja van. Egész családok vesztek oda az esztelen mészárlásban.

Ilyenek voltak békeidőben…
…és ilyenek, amikor megjelentek a valcmanisták
anya
Luhanszkot tegnap is és ma is lőtte-lövi a kijevi latorhatalom tüzérsége.


http://balrad.wordpress.com/2014/07/28/donbassz-3/


A donbasszi függetlenségi háború kitörése óta a leghevesebb összecsapások zajlanak ma hajnal óta Donbassz minden frontján.
kart
A Rosszipnaja-Sahtyorszk-Torez térség stratégiai fontosságú a népfelkelők számára. Az itt dúló harcokba első alkalommal a népi felkelők “összfegyvernemi” támadást inditottak. A tüzérség minden rendelkezésükre álló fajtáját bevetve, harckocsikkal megerősitett gyalogsági offenzivát inditottak Valcman latorseregletének csoportositásai ellen. Sahtyorszk-térségében a “Kalmiusz” zászlóalj is harcba indult. Ennek külön érdekessége, hogy ezt a zászlóaljat formálisan Igor Sztrelkov parancsnokolja, aki a hirek szerint maga is részt vesz az ütközetben. Ma délelőtt ezen a területen a latorlégierő is aktivizálva lett.
Északkelet-Donbasszban Gorlovka, Gyebalcsevo a harci cselekmények súlyponti területei. Pervomajszk mellett is rövid ideig tartó, ám igen heves lefolyású támadást intézett a bérgyilkoshorda a népfelkelők ellen, de a rövid idő alatt veszitve a- tudósitás szerint- “több száz katonát”-szétszóródtak.
Donyecknél hasonló rövid életű, de heves támadást inditottak a zsoldosok, hasonló eredménnyel. A “több száz katonaveszteség” valószinűleg a két helyszinre együttesen értelmezendő.

A népfelkelők veszteségeiről a tudositás számszerű adatokat nem közöl, de megjegyzi, hogy azok a latorhorda veszteségeihez képest elenyészőek.
(B-R)

Viktor Muzsenko altábornagy ma jelentette Valcman Nyalókakirálynak, hogy a zsoldoshorda elfoglalta a Szaur-Mogil dombot.

Nem kis gondot jelenthet viszont a generálisnak, hogy miként adja elő a közeljövőben Uralkodójának, hogy de hát akkor hova lett a csernyigovi tankbrigád?! Meg a 11.dandár?!
Merthogy ennek a két latorbandának kellett volna elfoglalni Marinovkát meg Dmitrovkát és a DOMB-ot, de azon még mindig a népfelkelők szorgoskodnak. Illetve mostmár csak szemlélik az alant füstölgő roncsokat, amik egykoron tankok voltak. Meg legföljebb sajnálkoznak a sebesült hiénák üvöltözései hallatán. (Már ha hallják egy egész napi lövöldözés után!)
Szóval Muzsenko generálisnak ki kell valahogy fognia egy olyan pillanatot, amikor ő józan, Valcman meg hulla részeg, és akkor ismertetni vele a hirt: Uram Királyom! A Szaur-Mogilnál ismét elvéreztünk!
Amikor pedig Valcman kijózanodik, jelentheti neki azt is, hogy Luhanszk lakónegyedeit viszont rommá lőttük! Sok-sok orosz civil halt ott meg Felség! Az “Új Taktika” a civilek ellen működik! Egyúttal kérem Felségedtől a következő zsoldosutánpótlást!
https://balrad.wordpress.com/2014/07/28/uram-kiralyom-a-szaur-mogilnal-ismet-elvereztunk/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése