2014. július 28., hétfő

Az Együtt-PM-nek nem tetszett Orbán meséje

Az Együtt-PM az Európai Bizottsághoz fordul Orbán Viktor Tusnádfürdőn mondott beszéde miatt és segítséget kér a "független civil szervezetek üldöztetése", "Magyarország putyinizálódása" miatt. Az Együtt-PM Szövetség társelnökei  közleményükben az írták, nem fogják hagyni, hogy "Orbán Viktor putyini bábállamot csináljon Magyarországból". "Minden eszközzel, minden eddiginél keményebben fogunk küzdeni, hogy felépítsük a rendszert elutasító ellenállást, megdöntsük az Orbán-uralmat".
Az Együtt-PM érvelése roppant egyszerű: egyetlen indok, egyetlen következtetés. Az indok Magyarország keletre fordulása, távolodása a nyugattól. A következtetés, hogy ennek nem kell így lennie, már az Együtt-PM finanszírozásában keresendő. Az Együtt-PM azért működik, mert a pártok gyors lehasználódása miatt nem megengedhető, hogy a nyugatot csak egyetlen párt képviselje. 25 éven át sok párt képviselte a nyugatot, sőt, mindegyik párt a nyugatot képviselte, csak és kizáróag atlantista pártok voltak. Eközben egyetlenegy párt sem volt, ami a magyarságot képviselte volna.
Az Együtt-PM ennek a természetellenes helyzetnek a visszaállítására törekszik. Ha egy párt valamilyen okból kifolyólag úgy dönt, hogy szemétre dobja az atlantizmust és minden égtáj felé kiegyensúlyozott külkapcsolatokat építene, megjelennek az ilyen követelőző szervezetek, akik azt mondják, "nem megengedhető, hogy a kormány elforduljon a nyugattól".
Valójában a nyugat monopóliumának fenntartásáról van szó a magyar közéletben. 100% nyugat, 0% kelet, 0% Magyarország. A monopólium megdöntése veszélyes következményekkel jár majd. Az egyensúlyi politikában az a kockázatos dolog, hogy előbb-utóbb valamelyik fél helyreállítja saját monopolhelyzetét. Vagyis Orbánt, akár keletről, akár nyugatról, de el fogják távolítani.

http://www.hidfo.net/2014/07/28/az-egyutt-pm-nek-nem-tetszett-orban-meseje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése