Spanyolország külügyminisztériuma elutasítja az Európai Unió Törökországgal való megállapodását, amelynek értelmében az EU Törökországba deportálná az illegális bevándorlókat, helyettük pedig legálisan venne át migránsokat.
Az Europa Press megszerzett egy dokumentumot, melyből kiderül, hogy humanitárius szempontok mentén akadályokat állíthatnak a közös “cselekvési terv” elé. A spanyol törvényhozók azonban nem az európai kultúráért és a közbiztonságért aggódnak, hanem annak okán ellenzik a megállapodást, hogy az EU-szinten lehetővé tenné migránsok deportálását. A határozat azt kifogásolja, hogy az általuk ellenzett megállapodás lehetővé tenné a bevándorlók tömeges kiutasítását Törökország, vagy más, Európai Unión kívüli ország területére.
Az Európai Unió március 17-18.-án állapodna meg egy Törökországgal közös “cselekvési tervről”, ami gyakorlatilag arra ösztönözné a török hatóságokat, hogy tömeges embercsempészetet folytassanak az Európai Unió területére. Az új egyezmény alapján az Európai Unió minden egyes, Törökország területére kiutasított migráns helyett átvenne egy másik migránst Törökországtól, de immár legálisan. Ez a fajta együttműködés egyértelműen arra ösztönzi Törökországot, hogy az EU területére irányuló tömeges embercsempészet élére álljon, hiszen minden, az EU határain sikeresen átcsempészett migráns helyett legálisan megszabadulhat egy másiktól.
A spanyol törvényhozók ráadásul a csúcstalálkozón csak egy olyan együttműködést hajlandóak jóváhagyni, ami garanciákat tartalmaz arra, hogy az Európai Unió kizárólag azokat a migránsokat utasítja ki, akiknek Törökország már menedékjogot adott.


http://www.hidfo.ru/2016/03/spanyolorszag-elutasitja-a-torok-eu-megallapodas-mai-valtozatat/