Továbbra is fokozott biztonsági intézkedések vannak érvényben Brüsszelben, az Európai Bizottság központjának környékén. A bizottság szóvivője szerint hosszú távon maradhat a fegyveres őrizet.
Kristalina Georgieva, az Európai Bizottság alelnöke hétfőn közölte; másnap az Európai Unió valamennyi, Brüsszelben található hivatala csökkenteni fogja a terrorkészültség fokozatát, “narancs” szintről (terrortámadás fokozott kockázata) “sárga” (megemelt) szintre. Kedden azonban a bizottság döntést hozott a rendkívüli biztonsági intézkedések fenntartásáról a brüsszeli központ környékén. A szóvivő szerint a közvetlen a terrortámadás bekövetkezte után életbe lépett készültségi fokozatot csökkentették ugyan, de “továbbra is szükséges az éberség”, ezért a megszokottnál szigorúbb biztonsági intézkedések maradnak érvényben az Európai Bizottság központjának környékén.
Belgium belügyminisztériumának kockázatelemzési koordinációs egysége kedden közleményében jelezte, hogy továbbra is eggyel a legmagasabb lehetséges terrorkockázati szint alatti fokozat van érvényben. A március 22.-én, Brüsszelben történt robbantásos merényletek egyike uniós hivatalok közvetlen szomszédságában történt, ennek okán az Európai Bizottság központjának környéke a közeljövőben is fegyveres őrizet alatt maradhat.

http://www.hidfo.ru/2016/03/europai-bizottsag-maradnak-a-fokozott-biztonsagi-intezkedesek/