A brüsszeli repülőtéren történt robbantások jelentős hatást gyakoroltak a létesítmény üzemeltetésére, – akár több hónapba is telhet, mire újraindulhat a teljes körű működés.
Arnaud Feist, a Zaventem repülőtér vezérigazgatója a L’Echo napilapnak nyilatkozva azt mondta, a becsekkolási területen “felborult a rend, akár több hónapot is igénybe vehet a teljes helyreállítás”. Hétfőn a repülőtér sajtószolgálata szintén kiadott egy közleményt, miszerint az újranyitás időpontjáról egyelőre nem született döntés. Szombati közleményük szerint még folyamatban van a károk felmérése, de az épületben strukturális stabilitási problémákat nem okozott a robbanás.
Március 22.-én két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a Zaventem repülőtéren, egy további robbantás pedig a Maelbeek állomáson történt, közvetlen az uniós hivatalok épületeinek szomszédságában. Összesen 31 ember veszítette életét a robbanások során (beleértve az öngyilkos merénylőket is). Több mint 300-an szenvedtek különböző fokú sérüléseket.

http://www.hidfo.ru/2016/03/tobb-honapba-telhet-a-felrobbantott-repuloter-helyreallitasa/