A Mészáros Lőrinc vőjelöltje, Pállfy Balázs által vezetett Körösaszfalt érdekeltsége építheti a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) új épületeit hatmilliárdért.
A Magyar Építő Kft. nyerte meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) két új épületének, a rendőrtiszti kar képzéséhez egy új oktatási épület és egy 600 fős kollégium kialakítására kiírt közbeszerzést – idézte a napi.hu a most megjelent közbeszerzései adatokat.
A szerződés értékét előzetesen nettó hétmilliárd forintra becsülte az NKE, a nyertes hatmilliárdért vállalta a kivitelezést. Ketten pályáztak, a Magyar Építő mellett az Épkar Zrt. és a West Hungária Bau Kft. (WHB) alkotta konzorcium.
A portál felidézte, hogy a Magyar Építőt tavaly vásárolta meg a tiszakécskei Duna Aszfalt Kft. többségi tulajdonában lévő Körösaszfalt Zrt. A Körösaszfalt vezérigazgatója Mészáros Lőrinc vőjelöltje, Pálffy Balázs, aki a Magyar Építő igazgatóságában is helyet kapott.
A NKE beruházásain eddig a kormányzat bizalmát élvező két építőipari vállalat dolgozott fővállalkozóként: a WHB és a Market Építő Zrt.
A Market Építő többségi tulajdonosa Garancsi István üzletember, aki többféle befektetésben érdekelt, a vagyonát a napi.hu a legvagyonosabbak listáján 19 milliárd forintra becsülte, míg a Győrből induló WHB Paár Attila érdekeltsége, aki szintén szerepel a leggazdagabbak toplistáján, 9,3 milliárd forinttal.
(HVG)
Bal-Rad komm: Kötélbarátok, akadémiai kollégák, vejkók raja dong a bödön körül. A mostmár csakis és kizárólag Döbrögi-bödön körül!
Kizárt dolog, hogy a világ kissé fejlettebb vidékein a döbrögisztáni korrupciót valaholis felül tudnák múlni. Talán Maradék-Ukrajna maffiái vetekedhetnek a döbrögista hordával e téren! Ott is mindent “nemmzetthyvé” tettek/tesznek az “urak és a hölgyek”!