Ma “terítette ki a lapokat” Donyeckben Eduard Baszurin, a DNR Védelmi Minisztériumának szóvivője.
A debalcevoi katasztrófát követő időszak legtöbb martalócegyed pusztulása történt meg február 9-én este 8 és 10 óra között Marjinykánál.
A történet lényege, hogy a Jobb Szektor helyi banditacsapata rajtaütést terverzett Marjinyka ellen. Az ötlet viszont nem nyerte el a buliba a jobbszektorosok által bevonni szándékozott 95. légiszállítású dandár tetszését. Azok úgy voltak a dologgal, hogy jobb nem bolygatni a dolgokat. Inkább aludjanak.
Vita lett a dologból, annak a vége pedig egy vad lövöldözés.
Baszurin beszámolója szerint a valcmanisták minimum harminc latoregyede harapott fűbe, és százat is meghaladja a stoppolásra-foltozásra kórházba került bandatagok száma. Ami azért “fegyvernyugvás” idején elég szép teljesítmény.
Mára virradóan is zajlottak az események Donyeck környékén. Valcmanék martalócai “szórakoztatták” magukat, és keserítették a donyeckiek életét.


A DNR Védelmi Minisztériumának mai tájékoztatóján elhangzott, hogy a kijevi bűnbandák az elmúlt 24 órában 209 alkalommal nyitottak legalább 82 mm-es aknavetőkből és 120 mm-es lövegekből tüzet a Donyecki Népköztársaság területére, vagy az önvédelmi miliciák állásaira. Ezek közül 171 alkalommal bizonyíthatóan tanktüzérség bevetésével.
A luganszki szakaszon Kalinovkát és Logvinovot aknavetőzték-géppuskázták a kijevi odasfalka pribékjei.
http://www.balrad.com/2016/02/15/veraldozattal-unnepeltek-a-valcmanistak-debalcevo-elso-evfordulojat/