Két brit állampolgárt tartóztattak le Görögországban; mindketten iraki származásúak, és terrortámadás előkészületeivel vádolják őket, miután egy teherautónyi lőszer- és fegyverszállítmánnyal próbáltak eljutni Törökországba.
A két személyt a görög parti őrség tartóztatta le szombaton, majd a hatóságok közleményben számoltak be az intézkedésről. Mindkét brit állampolgár iraki származású. A Ria Novosztyi hírügynökség szerint Alexandrúpoli területén (északkelet-Görögország, a török határ közelében) igazoltatták őket, és gyanús viselkedésük miatt vetették alá őket alaposabb ellenőrzésnek. A letartóztatásra csak akkor került sor, amikor gépjárművük ellenőrzése során éles lőfegyvert és lőszereket találtak; a két személy egy teherautóval tartott a török határ irányába, több mint 200000 lőszerrel, Kalasnyikov gépkarabélyokkal, mesterlövészpuskákkal és éjellátó készülékekkel a raktérben.
A kihallgatás során bebizonyosodott, hogy a két brit állampolgár Törökországba tartott – vélhetően csatlakozni akartak valamely, a konfliktuszónában működő fegyveres csoporthoz. A Nemzeti Hírszerző Ügynökség és a terrorelhárítási hivatal vezeti a nyomozást. Az őrizetbe vett személyek nem szerepeltek a nyilvántartásban ismert terroristaként, és valószínűleg hamis útlevéllel próbáltak átkelni a határon.


http://www.hidfo.ru/2016/02/ket-brit-allampolgar-egy-teherautonyi-fegyverrel-indult-torokorszagba/