A Huffpost amerikai oldal pár képet lehozott a háború előtti Szíria néhány értékes műemlékéről. A témát mi csak azért hozzuk föl, mert Szíria valamikor nem az volt, mint aminek most tudjuk és látjuk. Évezredekkel ezelőtt az írásbeliséget hozó főniciaiak is itt laktak, Jézus idejében főként keresztények lakták, majd jöttek az arab-iszlám hódítók. Viszont a keresztes háború alatt a magyarok itt várakat is építettek, amit kezdtek föltárni, de közbejött Amerika cionista háborúja, hogy ott ne legyen orosz támaszpont, stb. Jelenleg úgy tünik, hogy az oroszok elég jól megvetették ott a lábukat, s csak idő kérdése, hogy cionista-iszlám banditákat kisöpörjék onnan.
Az alábbi képek is igazolják mekkora ősi kultúra volt ott, amit a cionisták nem bírtak elviselni, s igyekeztek lerombolni mindent, akárcsak Irakban és másutt. Mai jó hír, hogy Irán nagy összegű fegyvereket rendelt az oroszoktól, s állítólag a cionbandák ellen iráni önkéntesek is harcolnak. Ha Szíriát sikerül pár év alatt rendbe rakni, utána a törököknek is letörik a szarvát. Időközben kiderült, hogy a törökök teljes mértékben támogatták, a cion-iszlám bandát, persze Amerika-i támogatással és pénzzel. A törökök Amerikától is pénzt, fegyvert kaptak, közben az EU-tól is ki akarnak csikarni nagy összegeket, persze zsarolással. Az biztos, hogy a török állam levizsgázott nagyon.







1-ső képen egy damaszkuszi mecset. 2-dik képen Damaszkusz központjában egy kard alakú emlékmű. 3-dik képen Homs vára. 4-dik képen Zenobia királynő szobra tengerpart közelében. 5-ös képen Kr. előtt 1300 évvel, egy főniciai ÁBC-s ékírás. 6-os képen egy kis falu Damaszkusztól nem messze, ahol teljesen arámi nyelven beszélnek, s a cikk kiemelte, hogy Jézus is ezen a nyelven beszélt. Sajnos a szoborról semmit sem írtak, de úgy tünik mintha egy Mária szobor lenne. A 7-es képen Palmira római műemlékei, amit a cionbandák igyekeztek lerombolni. A 8-as képen Aleppo erődje.
http://amagyaroldal.hu/hirek/content/sz%C3%ADria-h%C3%A1bor%C3%BA-el%C5%91tt

Észak-Latakiában újabb területekről söpörték ki a banditákat a kormányerők. A Kishtaar, Malik Minnick, és Mondd Rifaat frissen kipucolt településekre betelepült kurd milíciákat pedig erőteljesen ágyúzza a határ török oldaláról a török hadsereg tüzérsége. Sőt. A törökországi közeli Azazból tegnap kora este újabb ötszáz pribék érkezett a térségbe, segítendő kutyaszorítóba került tezsvírjeiknek-de csodát tenniük nem sikerült.
A tartomány Kinsibba részén nagyban űzik a latorvadászatot a kormánycsapatok.
A török oldali Furnalak tüzérségi állásait viszont a szír tüzérség precíz módon lerendezte. Ankara hallgat arról, hogy furnalaki tüzérütegei miért hallgattak el.
Aleppo tartományban a török hadsereg beszivárgott alakulatai ugrottak össze a Daesh banditáival. Mindkét fél komoly veszteségeket okozott a másiknak. A kurdok tenyerüket dörzsölve élvezték az előadást.
Alepponál tegnap este a kormányhadsereg és a kurd milíciák rohamot indítottak a szinte teljesen ép, két pályával is rendelkező Mennah (Ming) légibázis kézrekerítéséért. Ma reggeli hír szerint állítólag már csak az “utómunkálatokat” kell elvégezniük.
A város keleti részeiből a terroristák elmenekültek. Beni Zeid és Lyayramun kerületek már igazi “sztálingrádias” hangulatban töltötték el az éjszakát.
A latorhordák döbbenettel tapasztalják az amerikai tankelhárító csodarakéták “hatását.” Kilövik őket a a célul kiválasztott tankokra. Repülnek is egy ideig a cél felé, de aztán irányt váltanak-attól nem messze. A szír kormányhadsereg egyre több tankja van ugyanis ellátva a “Vakító” elnevezésű elektronikus rakétaelhárító rendszerrel.
http://www.balrad.com/2016/02/17/sziria-60/