A menekültek áradata miatt további tizenkét beléptető pont kiépítését jelentette be az osztrák belügyminiszter kedden a stájerországi Spielfeldnél. A burgenlandi Miklóshalmánál (Nickelsdorf) és Rábakeresztúrnál (Heiligenkreuz) is rendezett formában léptetik majd be a menekülteket.
A stájerországi határirányítási rendszerhez hasonló átkelő épül majd Karintiában, Tirolban, Stájerországban és Burgenlandban tartományban is. A miniszter szerint minderre azért van szükség, mert a szigorúbb szabályozások miatt a migránsok útvonala hamarosan megváltozhat, a stájerországi határszakaszról a tiroli, karintiai valamint a burgenlandi átkelőkhöz tevődhet át.
Johanna Mikl-Leitner tájékoztatása szerint szerdán, Szlovéniával folytatott egyeztetéseket követően döntenek majd arról, hogy naponta legfeljebb hány embert engednek be az országba.
(MTI)
Bal-Rad komm: Most akkor hogy is van ez? “…a migránsok útvonala hamarosan megváltozhat, a stájerországi határszakaszról a tiroli, karintiai valamint a burgenlandi átkelőkhöz…!
Ha Románia felé kerülnek, (párhuzamosan a csodaGYODA-val) akkor gyorsan kerítést a magyar-román határra!
Dél felől nem jöhetnek! Ott a csodaGYODA útjukat állja! Vagy ez a Frau labancbelügyér tud valamit amit MI NEM TUDHATUNK? MI!-AKIK MEG VAGYUNK VÉDVE?! Valamiről lemaradtunk netán?