Az európai országok nem biztonságosak többé, de nem is tesznek semmit a helyzet javítása érdekében. A társadalom nem tud úrrá lenni az erőszak terjedésén, az illetékes hatóságok nem tudják garantálni a közrend fenntartását – a Die Welt német napilap a romló közbiztonsággal foglalkozott.
A lap szerint az európai polgári társadalom zárt közösséggé válhat a jövőben, és láthatóan már most nem tudja irányítás alatt tartani az erőszak terjedését. Eckhard Fuhr, a Die Welt publicistája vasárnap a napilap hasábjain így összegezte azt a helyzetet, ami az utóbbi évek során kialakult Európában, és az eddigiek alapján erősödő trenddé válik. Fuhr úgy fogalmazott:
“elmúltak már azok az idők, amikor Németországban bárhová félelem nélkül lehetett utazni.”
A szerző arra hívja fel a figyelmet, hogy az utóbbi két évtized során egyre több olyan zóna jött létre Németországban, ahová a békés állampolgár nem teheti be a lábát anélkül, hogy ellene irányuló erőszakos cselekménytől kelljen tartania. Ezek a helyek azonban megszaporodtak, és Fuhr szerint ma már az utcákat általánosságban véve a félelem uralja, a németek lehetőség szerint próbálnak nem túl sokat a nyílt utcán tartózkodni.
A szerző ezen a ponton rátér arra, hogy az Európai Unió fejlődése két lehetséges irányba haladhat, és mindkettő áldozatokkal fog járni.
“Európa vagy elbukik, vagy egy erős birodalommá válik. Mindkét lehetőség rengeteg vérontással járhat.”
Fuhr elismerte, hogy az Európai Unió nem tud megbirkózni az erőszak terjedésével, és “az európai élet eddig létező legliberálisabb formája” egy nyitott, védtelen közösséggé vált, ami nem tud korlátot szabni az erőszakos viselkedésnek.
A szerző arra hívja fel a figyelmet, hogy a polgári társadalom nem tudott adekvát választ adni az újévi utcai rendezvények során, Kölnben történt erőszakos cselekményekre, és a német férfiak elbuktak; alkalmatlannak bizonyultak arra, hogy megvédjék a nőket, akikre erőszakos bevándorlók csoportjai szabad prédaként vadásztak az utcákon, és számos nő vált szexuális zaklatás, nemi erőszak áldozatává.


http://www.hidfo.ru/2016/02/europa-passzivan-szemleli-a-polgari-tarsadalom-felbomlasat/