Minden kétséget kizáróan Aleppo körül forognak most a szíriai polgárháború eseményei. Aligha véletlenül. A város visszavétele a banditaseregektől kulcsfontosságú mozzanat lesz a háborúnak.
karta_siriya
Aleppo a Törökország által abrakolt “Al-Nuszra Front” a “Szabad Szíriai Hadsereg” és az “Al-Shamiya Dzhabhat” bűnbandák fő fészke. A város északi és északnyugati részein található Layramun, Al-Khalidi, és Al-Zahra negyedeit már a szír kormányerők és a kurd milicisták ellenőrzik.
A közeli Hreytan, Haiyang és Anadan pribékjei szoros gyűrűbe zárva várják a végső leszámolást.
Az Aleppo – Gaziantep főútvonalat a szír kormányhadsereg és a kurd YPG milíciák ellenőrzésük alá vonták, Tel Rifaat városát pedig tegnap késő este kitakarították a banditahordáktól. A török hadsereg tüzérsége folyamatos ágyúzásai ellenére.
el
“Szíria Sztálingrádjához” az összes kellék adott immár! Az elnevezés pedig igencsak találó. Aleppo latortalanítása lesz a végső, a mindenféle bűnbandák megsemmisülését kikényszerítő fordulat a Szír polgárháború folyamán.
Aminek a lehetősége pánikhangulatba ejtette Berlinben Merkel lotyót. Tegnap a Stuttgarter Zeitung című újságban már arról értekezett, hogy repüléstilalmi zónává KELL nyilvánítani Szíria légterét. A ribanc fölfogta, hogy ha északi irányba-Törökország irányába-a damaszkuszi erők ellehetetlenítik a szabad flangrálást, megkívántjai nem tudnak nekiindulni Európának. Ha pedig Szíriában ismét a törvényes kormány lesz az ura a helyzetnek, teljesen elapadhat a arrólfelől az Európára zúduló migráció! És akkor-talán-nem kell vízummenteséget adni sem 85 millió Kardigan alattvalónak sem. Röviden: BORULNI FOG A NAGY TERV! “A ZOROSZOK” MIATT!
Ankarában a török maffia miniszterelnök-helyettese Numan Kurtulmush fejtette ki Kardigan szultán vágyálmát. Reményeik szerint álmaik szertefoszlását egy világméretű katonai konfliktus fogja meggátolni-Szíria ürügyén.
Persze a szíriai polgárháború más színterein is zajlott/zajlik az élet! Amiben sok örömüket a kormányellenes bűnbandák nem lelhették tegnap sem. Okkal.
A Daraa-katlan emészti a latorbandákat. Al-fele Badzhaidzha “részkatlan” területe mindössze hat négyzetkilométerre zsugorodott. A dzsihadista sátánfattyak már csak órákban számolják a füldi létükből hátralévő időt.
Deir ez-Zor férgei sem sokkal állnak jobban. Al-Taabiyyanál olyan neves latorvezérek kerültek tegnap terítékre, mint Khalid Al-Salaama, Abdullah Al-Huwayj, Zayd Abu-Fattoon, Majdeddeen Muhammad és Mahmúd al-Saqr. Legalább kétszáz közmartalóccal egyetemben.
Al-Hameediyya, AL-‘Aradhi és Al-Rushdiyya települések dzsihadistái is vezéreket és névtelen pribékek százait bukták tegnap. Jabhat Mataar Deir al-Zor, Abu Islam al-Leebi, Awwaad Al-‘Awwaad, Sultaan” Awwaad, Baasil Al-Haamid, Islam Al-Dayri zsiványfőnökök tértek meg Allahhoz.
Idlib-tartományban a “Jaysh al-Fatah” bukott igen sok pribéket. Köztük számos csecsen, üzbég és ujgur egyed dőlt ki.
http://www.balrad.com/2016/02/16/keszul-sziria-sztalingradja/